NAMJEŠTALI UTAKMICE

Atalanta kažnjena oduzimanjem šest bodova

09.08.2011 u 18:40

Bionic
Reading

Talijanski nogometni savez (FIGC) kaznio je povratnika u prvoligaško društvo, Atalantu iz Bergama oduzimanjem šest bodova zbog umiješanosti kluba u namještanje utakmica, dok je kapetan Atalante, bivši talijanski reprezentativac Cristiano Doni kažnjen s tri i pol godine zabrane nastupa

Uz Donija, još je 16 osoba kažnjeno zabranom svih aktivnosti u nogometu u trajanju od jedne do pet godina, a najpoznatije ime na tom popisu je bivši kapetan Lazija i dugogodišnji talijanski reprezentativac, Giuseppe Signori koji je kažnjen s pet godina zabrane rada u nogometu.

Također, drugoligaš Ascoli će u novu sezonu Serie B krenuti sa šest bodova minusa, dok je trećeligaš Alessandria izbačen u četvrtu ligu.

Atalanta, koja je prošle sezone osvojila prvo mjesto u drugoj ligi i nastup u prvoj ligi u novoj sezoni koja počinje posljednjeg vikenda u kolovozu,ima pravo žalbe na ovu odluku.

Svi klubovi i pojedinci kažnjeni su zbog umiješanosti u namještanje 18 utakmica druge talijanske lige i nižih amaterskih liga. Policijskom istragom utvđeno je kako je postojao organizirani sustav u kojem su bili povezani sadašnji i bivši nogometaši, kladionice, te ine osobe s ciljem manipuliranja rezultatima utakmica. Na ishode pojedinih utakmica uplaćivane su i stotine tisuća eura.