VEĆ TREĆI KAŽNJENIK

Asteras zbog namještanja izbačen u drugu ligu

01.10.2011 u 10:53

Bionic
Reading

Grčki nogometni savez kaznio je izbacivanjem u Drugu ligu prvoligaša Asteras Tripolis zbog dokazanog sudjelovanja u namještanju utakmica i to je čak četvrti kažnjeni prvoligaški klub otkad je u lipnju izbila korupcijska afera

Asteras je kažnjen jer su s pola milijuna eura podmitili predsjednika Olimpiakosa iz Volosa Achilleasa Beosa, kako bi njegova momčad pustila utakmicu ekipi iz Tripolisa, koji se tada borio za ostanak u ligi. Asteras je dobio utakmicu s 2:1, ali se nije spasio ispadanja, no 5. rujna je zbog krivotvorenja službenih dokumenata u Drugu ligu izbačen Iraklis, pa je Asteras, pokazalo se nakratko, ostao u najjačoj ligi.

Predsjednik Asteras Tripolisa Giorgos Borovilos, koji je bi i glavni sudionik podmićivanja, kažnjen je s 300.000 eura i trogodišnjom zabranom obavljanja dužnosti.

Inače, Grčka liga je već počela, odigrana su četiri kola, a od predviđenih 16 klubova sada nedostaju čak tri. Uz Asteras, na startu prvenstva su zbog namještanja čak u četvrtu ligu izbačeni Olimpiakos Volos i Kavala. Očekuje se da će u Prvu ligu ući Doxa Dramas i Levadiakos.