RADNI VIKEND

Asanović špijunirao Grke i hrvatske nade

21.02.2010 u 14:47

Bionic
Reading

Trener reprezentacije Aljoša Asanović, kao i izbornik Slaven Bilić, imao je radni vikend. Kako je i najavljivano prilikom posljednjih medijskih istupa, pripreme za novi kvalifikacijski ciklus praktički su već započele, prikupljaju se informacije o najopasnijem suparniku iz kvalifikacijske skupine F, ali i zaključuju pripreme za skorašnji susret s Belgijom

Asanović je na proputovanju prema Turskoj iskoristio kalendar Europske lige te prošloga četvrtka na Olimpijskom stadionu u Ateni nazočio utakmici između Panathinaikosa i Rome. Tom je prigodom pogledao na djelu nekolicinu grčkih igrača (najveći broj reprezentativaca Grčke dolazi iz redova bivšeg Asanovićeva kluba), a također iskoristio prigodu da se susretne i razgovara s Hrvatima u redovima grčke momčadi, mladim Antom Rukavinom i iskusnim Mariom Galinovićem, nekadašnjim reprezentativcem.

U subotu je Asanović preko Istanbula doletio u Trazbon, gdje je uživo pratio dvoboj domaćeg Trabzonspora i Istambula, a kako bi vidio na djelu aktualni reprezentacijski dvojac - Hrvoja Čalu i Dragu Gabrića, što je uostalom i bio glavni cilj njegova putovanja. Utakmica je završila bez pogodaka, Čale je na travnjaku proveo svih 90 minuta, a Gabrić je igrao drugo poluvrijeme, no igru je napustio u 75. minuti zbog lakše ozljede.

Impresije o hrvatskim reprezentativcima u Engleskoj i Turskoj Asanović i Bilić će s članovima stožera razmijeniti u ponedjeljak odnosno utorak, po povratku u domovinu, a prema sadašnjim informacijama, Gabrić bi trebao biti oporavljen i na raspolaganju izborniku za susret s Belgijom.