BORBA ZA LIGU PRVAKA

Arsenal bez Eduarda lako sa Celticom

18.08.2009 u 21:58

Bionic
Reading

U utorak je odigrano prvih pet utakmica posljednjeg kvalifikacijskog kola za ulazak u Ligu prvaka. Najviše zanimanja je bilo za dvoboj u Glasgowu gdje je Arsenal sa 2:0 svladao Celtic te je tako gotovo sve riješio prije uzvrata u Londonu

Celtic – Arsenal 0:2

Arsenal je korak do plasmana u Ligu prvaka. Wengerova družina se nije poskliznula na Celtic Parku i mladići londonske momčadi s(p)retno su stigli do pobjede od 2:0. U 43. minuti Fabregas je pucao sa 25 metara, a lopta je u leđa pogodila Gallasa i prevarila domaćeg vratara Boruca. Drugi pogodak došao je 71. minuti. S lijeve strane ubacio je Fabregas, a kapetan domaće momčadi Caldwell loptu je skrenuo u vlastitu mrežu.

Borbeni Škoti se nisu predavali, ali ni sa silnom trkom i agresivnošću nisu mogli parirati tehnički jačim gostima te tako doći do počasnog pogotka.

Treba spomenuti da je Celtic u trećem pretkolu doma poražen od moskovskog Dinama (0:1), pa su u drugoj utakmici slavili sa 2:0, no ovoga puta će teško napraviti potpuni preokret i izboriti jednu od skupina Lige prvaka.

Inače, Eduardo nije bio u sastavu Arsenala.

Timisoara - Stuttgart 0:2

U ostalim utakmicama Stuttgart je sve riješio u Temišvaru, gdje je slavio sa 2:0. Nijemci su u samo nekoliko minuta utišali domaće pristaše. Prvo je Gebhart u 28. minuti sa 11 metara doveo goste u vodstvo, a prednost je povećao dvije minute kasnije Hleb.

Sheriff – Olympiacos 0:2

Do pobjede u gostima stigao je i grčki Olympiacos. Prvi pogodak za pobjednike postigao je na početku drugog dijela Dudu. Moldavci su prije toga bili ravnopravni momčadi grčkog prvaka, ali sreća im je okrenula leđa. U 81. minuti Mitroglou je još jednom pogodio za goste i zaključio utakmicu te definitivno odveo Olympiacos pred 'vrata raja'.

Sporting – Fiorentina 2:2

Uzbudljivo je bilo u Lisabonu. Fiorentina je stigla do prednosti ranim golom Vargasa, no pritisak Portugalaca urodio je plodom u nastavku, kada je Vukčević u 58. minuti donio izjednačenje, ali zbog drugog žutog kartona i ostavio svoju momčad. Sporting je i poveo zahvaljujući Miguelu Velosu (66), no brojčano nadmoćni Talijani su u 79. minuti stigli do ugodnih 2:2, a strijelac je bio Gilardino.

Kopenhagen – APOEL 1:0

Danski prvak bio je bolji od ciparskog prvaka zahvaljujući pogotku Pospecha u 54. minuti. APOEL je pred kraj susreta pritisnuo, ali je domaćin izdržao nalete i tako si osigurao lijepu prednost pred uzvrat.