SLABI 'TOPNICI'

Arsenal bez domaće pobjede četiri uzastopne utakmice

18.08.2012 u 19:22

Bionic
Reading

Otkako je Arsene Wenger preuzeo klub 1996. godine, Arsenal je zabio svaki put u otvarajućoj domaćoj utakmici sve do prošle sezone. Tada je, podsjećamo, londonski klub na Emiratesu startao 2-0 domaćim porazom od Liverpoola

Da će nova sezona engleskog nogometnog prvenstva opet biti teška za Arsenal, pokazala je uvodna utakmica protiv Sunderlanda (0-0). Druga je to uzastopna sezona da su 'topnici' propustili zabiti kod kuće na otvaranju sezone.

Zanimljivo, otkako je francuski stručnjak Arsene Wenger preuzeo klub 1996. godine, Arsenal je zabio svaki put u otvarajućoj domaćoj utakmici sve do prošle sezone. Tada je, podsjećamo, londonski klub na Emiratesu startao 2-0 domaćim porazom od Liverpoola.

Također, dodajmo da je ovo 'topnicima' bila četvrta uzastopna domaća utakmica, računajući i kraj prošle sezone, u kojoj nisu uspjeli pobijediti, a prethodno im se to posljednji put dogodilo 1995. godine.

Posljednju domaću premierligašku pobjedu ostvarili su 8. travnja kada su s 1-0 pobijedili aktualnog engleskog prvaka Manchester City. Nakon toga su redom pred domaćim navijačima izgubili od Wigana (1-2), pa remizirali protiv Chelseaja (0-0), Norwicha (3-3) i sada Sunderlanda (0-0).

Još jedan zanimljivi podatak pronašli su statističari, a vezan je uz činjenicu koliko 'topnici' gube ovoljetnim odlaskom Robina van Persieja (Manchester United) i Alexa Songa (Barcelona). Naime, riječ je o igračima koji su prošle premierligaške sezone zabili ili asistirali za 47 od Arsenalova 74 gola. Van Persie je upisao 30 golova i 9 asistencija, a Song 1 gol i 11 asistencija.