ČEKA SE ŽDRIJEB

Arsenal, BATE Borisov, Lyon, Plzen i Benfica u Ligi prvaka

24.08.2011 u 22:48

Bionic
Reading

U srijedu je i posljednjih pet predstavnika izborila nastup u Ligi prvaka. Tako će u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu nastupiti i Arsenal, BATE Borisov, Lyon, Plzen i Benfica

Nakon odigranih uzvratnih utakmica kvalifikacija Lige prvaka u srijedu, poznati su i posljednji sudionici natjecanja. Prvi su u srijedu nastup izborili nogometaši Lyona nakon što su u uzvratnom susretu posljednjeg kola kvalifikacija u Kazanu odigrali 1:1 protiv Rubina i tako sačuvali dva gola viška iz prve utakmice u kojoj su slavili 3:1.

Rubin je poveo golom Natcha u 77. minuti, a izjednačio je Kone tri minute prije kraja utakmice. U redovima francuskog sastava svih 90 minuta odigrao je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Plzen je i u uzvratu slavio protiv Kopenhagena. Nakon slavlja 3:1 u Danskoj na svom su terenu pobijedili 2:1 golovima Bakoša u 67. minuti te Duriša u sudačkoj nadoknadi. Jedini pogodak za Kopenhagen postigao je Bolanos u 32. minuti.

Bjeloruski BATE Borisov napravio je mini iznenađenje izbacivši austrijski Sturm. U prvoj utakmici u Bjelorusiji nije bilo pobjednika (1:1), da bi u Grazu bjeloruski nogometaši slavili, ovog puta 2:0 zahvaljujući golovima Volodka u 37. te Simića u 70. minuti.

Lisabonska Benfica bez većih je teškoća nadigrala Twente pobijedivši 3:1 i tako se plasirala u Ligu prvaka. U Nizozemskoj je bilo 2:2, da bi na stadionu Luz portugalski predstavnik slavio 3:1. Golove za Benficu postigli su Witsel u 46. i 66. minuti te Luisao u 59., dok je Ruiz u 85. minuti samo ublažio poraz Twentea.

U možda najzanimljivijem okršaju večeri Arsenal se uspio probiti u najelitnije klupsko natjecanje preko Udinesea. Londonski su 'topnici' u prvoj utakmici slavili sa 1:0, no zato su u Udinama odigrali odličnu utakmicu i na kraju pobijedili 2:1. Sve je dobro počelo za domaćine koji su poveli u 39. minuti preko Di Natalea, koji je premetnuo u tragičara susreta jer je u 59. minuti promašio jedanaesterac. Pobjeda 'topnika' osigurana je golovima Van Persieja u 55. te Walcotta u 69. minuti.

Rezultati (u zagradama su rezultati iz prve utakmice)

Udinese – Arsenal 1:2 (0:1)
Benfica – Twente 3:1 (2:2)
Sturm – BATE Borisov 0:2 (1:1)
Plzen – Kopenhagen 2:1 (3:1)
Rubin – Lyon 1:1 (1:3)