4:4 NA ANFIELDU

Aršavinova četiri gola za remi protiv Liverpoola

21.04.2009 u 22:40

Bionic
Reading

U derbiju 33. kola Premiershipa Arsenal je na krilima briljantnog Andreja Aršavina odigrao na Anfieldu sa Liverpoolom 4:4. U izuzetno neizvjesnoj utakmici junak utakmice bio je ruski reprezentativac koji je s četiri pogotka osigurao bod 'topnicima', u čijim redovima ipak nije zaigrao Eduardo

Fenomenalnu i nevjerojatno uzbudljivu utakmicu odigrali su Liverpool i Arsenal na Anfieldu. Gledatelji su vidjeli čak osam golova, a posebno impresivno je igrao Andrej Aršavin koji je postigao čak četiri pogodaka.

Prvo je u 36. minuti Aršavin doveo Arsenal u vodstvo od 1:0, da bi u 49. minuti Torres izjednačio rezultat na 1:1. Samo sedam minuta kasnije Liverpool dolazi u vodstvo preko Benayouna, a tada na scenu stupa Rus u redovima Arsenala. Prvo je Aršavin u 67. izjednačio na 2:2, da bi u 70. minuti svojim trećim pogotkom doveo 'topnike' u vodstvo od 3:2.

Slavlje Arsenala nije dugo trajalo jer je već u 72. minuti Torres svojim drugim pogotkom izjednačio za 3:3. Prava drama odvijala se u posljednjim trenucima utakmice na Anfieldu. Prvo je Aršavin svojim četvrtim pogotkom doveo Arsenal u vodstvo od 4:3 i mnogi su zapravo smatrali da je to i pobjednički pogodak, no praktički već u sljedećem napadu Liverpool je izjednačio na konačnih 4:4 preko Benayouna, kojem je to bio drugi pogodak na utakmici.

Iako se u potpunosti oporavio od ozljede, hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva nije zaigrao protiv Liverpoola, već je cijelu utakmicu odgledao s klupe.