A IMAO IH JE ČAK SEDAM

Armstrong se 'pomirio' - sâm si prebrisao naslove s Toura

23.10.2012 u 11:26

Bionic
Reading

Lance Armstrong, 41-godišnji nekadašnji biciklist, izbrisao je sa svog Twitter profila da je jednom tijekom biciklističke karijere, osvojio sedam naslova pobjednika na Tour de Franceu

'Roditelj petero predivne djece, sedmerostruki osvajač Tour de Francea. Konstantni borac protiv raka i povremeni natjecatelj na triatlon utrkama'.

Tako je stajalo sve do ponedjeljka na Twitter profilu Amerikanca, ali sada taj dio njegove stranice izgleda sljedeće:

'Odgajam petoro djece. Pomažem ljudima u borbi protiv raka. Plivam, vozim bicikl, trčim i igram golf kada stignem'.

Podsjećamo da je međunarodna biciklistička federacija (UCI) početkom ovog tjedna ratificirala odluku Američke antidopinške agencije (USADA) o oduzimanju svih sedam naslova na Tour de Franceu i doživotnoj suspenziji američkog biciklista. Armstrong je naslove na Tour de Franceu osvajao od 1999. do 2005. godine.

Inače, organizacijski odbor Tour de Francea je pokrenuo akciju po kojoj Armstrong mora vratiti sav novčani prihod s te utrke, kada je pobjeđivao na njoj. Ukupno je Armstrong zaradio 2.4 milijuna engleskih funti novčane nagrade od čega je jedan dio dijelio s momčadskim kolegama, budući da su nagrađivani i kao cjelokupna momčad.

No, pitanje je koliko je Armstrong osvajanjem sedam naslova na Tour de Francea zaradio novčanih bonusa s raznih strana. I ti dodjelitelji će vjerojatno krenuti u istu akciju - vraćanja novca.