u dinamu DO 2025. godine

Arijan Ademi odlučio dočekati penziju u Dinamu, a za poklon si je sam dizajnirao dres

03.02.2020 u 17:07

Bionic
Reading

Dinamo je njegov klub, ali da će u njemu provesti 15 godina, malo je tko očekivao. Ali svjestan što je klub napravio za njega, u danima kada je prolazio najteži period karijere, Arijan Ademi nije dvojio hoće li potpisati novi, petogodišnji ugovor s 'modrima'

Iako su ga ove zime zvali i Betis, ali i bogati klub Al Nasr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojeg vodi Kruno Jurčić, Arijan Ademi ostao je vjeran 'modrom' dresu te će uz Dinamo ostati do 2025. godine.

Doduše, u srijedu i dvoboju četvrtfinala Kupa protiv Rijeke neće biti na dispoziciji treneru Bjelici, zbog ozljede koja mu remeti hvatanje forme.

'Evo, tek sam počeo trčkarati, ali puno je bolje nego je bilo. Ipak, za ovu utakmicu neću biti spreman', rekao je 28-godišnji Ademi, a onda i obrazložio zašto je pristao na novi ugovor s 'modrima'.

'Sretan sam, zadovoljan. Eto, nastavljamo dalje, jer ja sam sretan u Dinamu, to je moj klub za kojeg navijam oduvijek'.

Klub je to i koji je čvrsto stao iza Ademija kada mu je Uefa odredila dvogodišnju suspenziju. Međutim, sigurni smo da bi i bez takvog Dinamovog poteza, Ademi bio sklon 'modroj' boji. Jer svojim kapacitetima sigurno bi našao mjesto i u nekoj atraktivnijoj ligi, jačem klubu.

  • +10
Arijan Ademi Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Stvarno u životu ne žalim ni za čim. To se tako jednostavno dogodi, kao što se i puno toga dogodilo u mojoj karijeri. Jednostavno, samo gledam prema naprijed, jer nikad ne znaš što se može dogoditi.

A što da vam ipak stigne nekakva takva ponuda?

'Ta ponuda mora biti vrhunska, da klub bude zadovoljan. Ali i da ja budem zadovoljan, da klub bude dobar u Ligama petice. Ne bih išao u bilo kakav.

Bio bi to možda ipak 'šlag na tortu' vaše velike karijere?

'Sigurno da bi bio, ali ne moram ići bilo kamo, po onim pritiskom 'moraš'. Ovdje se osjećam odlično, volim ovaj klub, ljudi me poštuju i to mi je najvažnije'.

A koliko ga u Dinamu poštuju, potvrđuje i izrada dresova s Ademijevim 'štihom', kojeg je sam dizajnirao, u limitiranoj seriji od 199 komada.

'Iz kluba je stigla ta ideja, pa sam sâm dizajnirao taj dres. Ima konture grada Zagreba i moj lik. Ja ću sigurno uzeti jedan takav dres za sebe, a suigrači su također zainteresirani za njega. Ne znam ni sam je li malo ili puno tih 199 dresova, hoće li ih uopće netko kupiti, vidjet ćemo'.

No, sigurni smo da će vrlo brzo planuti, jer Ademi je zbog svoje požrtvovnosti omiljen i među navijačima, ali i suigračima.