BATISTA I SLUŽBENO

Argentinci potvrdili 'klauna' za izbornika

03.11.2010 u 18:42

Bionic
Reading

Vodstvo Argentinskog nogometnog saveza (AFA) potvrdilo je Sergia Batistu (48) za novoga izbornika, a tu bi dužnost Batista, koji je na argentinsku klupu u svojstvu vršitelja dužnosti stigao u kolovozu umjesto Diega Maradone, trebao obnašati sve do završetka sljedećeg Svjetskog prvenstva koje će se igrati 2014. u Brazilu

Izvršni odbor AFA-e jednoglasno je proglasio Sergia Batistu novim izbornikom reprezentacije, a uz njega je angažiran i čitav njegov stručni stožer.

Batista je kao vršitelj dužnosti izbornika vodio tri utakmice među kojima je i 4:1 pobjeda protiv novog svjetskog prvaka Španjolske prije dva mjeseca.

Prvu utakmicu u svojstvu 'pravoga' izbornika Batista će imati 17. ovog mjeseca kada će Argentina odigrati prijateljsku utakmicu protiv svog najvećeg rivala Brazila u Dohi.

Batista je prije dvije godine u Pekingu vodio mladu argentinsku reprezentaciju do olimpijskog zlata, a prvi cilj kao izborniku najbolje vrste bit će osvajanje Copa Americe sljedeće godine i to u Argentini. Argentina je posljednji naslov kontinentalnog prvaka osvojila još daleke 1993. godine.

Naravno, Maradona nije bio sretan s takvim raspletom pa je Batistu dan ranije usporedio s 'klaunom'.