AL' ĆE BITI FRKE

Argentina pripremala 'šimecki' Maradoni?

08.12.2009 u 10:59

Bionic
Reading

Guus Hiddink bio je prvi i jedini kandidat za izborničku klupu na popisu želja Argentinskog nogometnog saveza kada je u pitanju vođenje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Šokantno? Ne, Maradona nije baš omiljen. Istina? E, to je već pitanje!

Je li moguće da je jedna od najvećih reprezentacija svijeta pripremala tihu smjenu svog izbornika samo pola godine uoči početka Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici? Čini se da su Argentinci zaista htjeli smijeniti Maradonu i za novog izbornika ustoličiti Guusa Hiddinka. Aktualni ruski izbornik nije potvrdio tu priču, no mediji tvrde drukčije.

'Moj odnos sa sadašnjim poslodavcima vrlo je korektan i pošten. Naravno da nisam ni s kime razgovarao o novom poslu, bilo da je riječ o klubu ili reprezentaciji. Ne želim skrivati činjenicu da imam puno upita za pregovore, ali dosad sam sve odbio', kazao je Hiddink novinarima ruskog dnevnika Sport Express i dodao kako na Svjetskom prvenstvu nikad ne bi vodio reprezentaciju koji kao izbornik nije upoznao u kvalifikacijama.

'Gotovo sve reprezentacije zadržat će svoje sadašnje izbornike i do Svjetskog prvenstva, ali i da mi neka Federacija ponudi da preuzmem momčad, morao bih odbiti. Tako nešto bilo bi moguće samo da sam kao izbornik vodio tu momčad i kroz kvalifikacije.'

Kako bilo, već same indicije da su Argentinci htjeli 'pokopati' svog 'malog zelenog' sigurno se neće svidjeti Maradoni. Njegov temperament mogao bi ponovno zakomplicirati stvari, a to će u konačnici štetiti samo momčadi. Usput, u priči oko angažmana Guusa Hiddinka pojavljuje se i Nigerija.