JUŽNOAMERIČKA ELITA

Argentina: Izbacili prvake pa dobili batina

21.05.2010 u 12:12

Bionic
Reading

Aktualni prvak u elitnom južnoameričkom klupskom nogometnom natjecanju, argentinski Estudiantes, izbačen je u četvrtini finala od brazilskog Nacionala i neće braniti naslov. Taj im poraz nije dobro sjeo, pa su nakon dvoboja barbarski nasrnuli na protivnike

Nacional je iz Brazila donio prednost od 1:0, ali Estudiantes je nakon predivnog dalekometnog gola Pereza dosegao dovoljnih 2:0. Navijači su već počeli slaviti, da bi dvije minute prije kraja Giulliano zaledio La Platu golom koji ih je izbacio iz natjecanja.

Nakon zadnjeg zvižduka agresivni domaćini otvoreno su krenuli u obračun, a uskoro su im se pridružili i suigrači s klupe, treneri, pa i redari. Brazilci su povremeno pružali otpor, a nakon kraćeg šaketanja uspjeli su pobjeći u svlačionicu. Srećom, nije bilo masovnog ulaska navijača u teren jer ostaje pitanje tko bi ih uopće pokušao zaustaviti u napadu na rivale iz Porto Alegrea.

U polufinalu Cope Libertadores Internacional će se suprotstaviti sunarodnjacima Sao Paolu, dok će o drugom finalistu odlučivati ogled Flamenga i meksičke Guadalajare, jedinog preostalog kluba izvan granica Brazila.

Natjecanje se nastavlja nakon završetka SP-a u Južnoafričkoj Republici.

Predivni golovi i ružan kraj dvoboja