VUKOVI U NOVOM OKRUŽENJU

Arena je prednost samo ako je puna i uz tebe

20.04.2010 u 11:58

Bionic
Reading

Iako su u svom gradu, 'vukovi' se u novoizgrađenoj dvorani još uvijek ne osjećaju kao domaćini. Zato su u utorak trenirali na parketu zagrebačke Arene, a za potpuni osjećaj domaćinstva, u završnici NLB lige trebat će im i glasna podrška zagrebačke publike. Prema riječima organizatora, ulaznica još ima, ali potražnja je značajna

Osvajanjem prvog mjesta nakon 26 kola regionalne lige cibosi su uspjeli dobiti domaćinstvo završnog turnira najbolje četvorke regionalne lige. Takav se turnir već jednom igrao u Zagrebu, ali pobjedu je odnio Reflex. Doduše, tada se turnir igrao u dvorani Dražena Petrovića, a sada će se, prvi put uopće, košarka igrati u zagrebačkoj Areni.

'Jako nam je važno da Arena bude puna i da imamo podršku publike. Nekoliko nas je već igralo u ovakvim dvoranama, ali većina igrača nije nastupila ni pred približnim brojem gledatelja. Trebao bi nam to biti motiv više, a u takvom ozračju sve je moguće. Odradit ćemo nekoliko treninga više u ovoj dvorani, kako bismo se navikli na njezinu veličinu', rekao je Marko Tomas, prvo ime zagrebačke momčadi.

I dok su trčkarali po novom javorovom parketu, s kanadskim certifikatom, na koševe se nisu trebali privikavati, jer stigli su iz Draženova doma.

'Iako smo u Zagrebu, još uvijek nismo na domaćem terenu. Pitanje je kakav pritisak može napraviti publika u ovako velikoj dvorani. Osim toga, ulazak u ovakvu dvoranu uvijek je posebno specifičan za igrače koji šutiraju. Moraju se 'namjestiti', prihvatiti nove gabarite jer velika je razlika ako treniraš i gađaš koš za koji si naviknuo da je odmah uz tribine ili ako je sada iza koša deset metara parketa', rekao je trener Perasović te dodao da trenutno u momčadi nema problema s ozljedama.

'Prije dva tjedna bih rekao da je situacija očajna, ali sad nije tako. Tek nekakvi sitni problemi. Stigli smo u završnicu sezone, u kojoj smo ostvarili planirano, a to je top 16 Eurolige i prvo mjesto u regionalnoj ligi. Sada ćemo vidjeti što možemo ovdje, jer na turniru su četiri najbolje momčadi regije.'

Cibonin centar Dalibor Bagarić, koji ima već mnogo iskustva igranja važnih utakmica u velikim dvoranama, otkrio je zanimljiv detalj:

'S Olimpijom smo ove sezone igrali dva puta i oba puta smo prilično lako izgubili. Mislim da je bolje da smo dosad gubili nego pobjeđivali, jer ćemo sada motiviraniji ući u ove utakmice.'

Svi su cibosi potvrdili da se koncentriraju na prvu utakmicu, u petak protiv Olimpije, ali i da za prvog favorita turnira smatraju beogradski Partizan.

'Partizanu je lakše pripremati i stvarati momčad svake sezone jer u Srbiji imaju bazu od 250 igrača, dok se mi u Hrvatskoj, posebno u Ciboni, uoči svake sezone moramo mučiti da iz male baze izvučemo sedam, osam igrača za velike rezultate. A to je jako teško', zaključio je trener Perasović.