INVESTIRANJE ILI MAZANJE OČIJU

Arapski kapital spašava prvoligaša s Kantride

17.12.2010 u 10:04

Bionic
Reading

Dolaze li bolji i sretniji dani za prvoligaša s Kantride? Teško je znati odgovor, ali prema informacijama iz Rijeke, u četvrtak je napravljen prvi korak za spas 'bijelih'. Doduše, na sastanku arapskog investitora i gradonačelnika Rijeke nije bilo nikog iz kluba

Prema pisanju Novog lista, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel primio je u četvrtak delegaciju koja je dopratila tajanstvenog potencijalnog ulagača u HNK Rijeka. A riječ je o Osami Kaffasi, predstavniku tvrtke sa sjedištem u Londonu i financijskim korijenima koji sežu preko Egipta do naftnih polja Saudijske Arabije.

Zanimljivo, kod Obersnela su s njim bili nogometni menadžer Predrag Rački i pomoćni trener Dinama Mario Tot, dok predstavnika kluba nije bilo.

Kako piše Novi list, Osama Kaffasa nije želio ništa komentirati, dok je riječki gradonačelnik ipak bio nešto rječitiji.

'Oni su rekli što ih zanima, dakle zainteresirani su za mogućnost ulaganja u klub i neka druga gospodarska ulaganja u Rijeci. Ja sam im objasnio kako ide taj model privatizacije kluba i dogovorili smo se da ostajemo u kontaktu', rekao je Obersnel i objasnio ono što se može vrlo lako pretpostaviti. Naime, jučerašnji sastanak može biti samo inicijativa za ulaganje u riječki nogometni prvoligaš, jer je pred Rijekom dug put do okončanja procesa preoblikovanja kluba iz udruge građana u sportsko dioničko društvo.

Na kraju je Obersnel ipak spustio tenzije.

'Ne treba od ovog sastanka raditi neki spektakl', potvrdivši da je do raspleta stvari, kakvog bi želio svaki navijač Rijeke, ipak još dosta posla.

'Ovo je bio prvi korak. Teško je nešto reći u ovome trenutku, jer nisam uspio dobiti nikakve konkretne podatke. Može biti ozbiljno, a i ne mora. Prvo treba krenuti taj dio priče o privatizaciji. Treba se okončati elaborat kojim će se utvrditi vrijednost kluba, uz dug koji postoji, i tek tada se može razgovarati o eventualnim ulaganjima', završio je Obersnel.