CITY PONOVNO KUPUJE

Arapska rupa bez dna bacila oko na Eto'oa

05.04.2009 u 16:19

Bionic
Reading

Samuel Eto'o prolazi najbolju sezonu i sve je izvjesnije da će Kamerunac nakon pet sezona na Nou Campu napustiti Barcelonu. Za igrača koji u 35 utakmica u sezoni zabije 28 golova nikada nije teško pronaći kupca

Barcelona ove godine ima najefikasniji napadački trojac Europe, a u konkurenciji s Messijem i Henryjem Eto'o zabija najviše. Katalonci čine sve što je u njihovoj moći da dovedu Davida Villu iz Valencije, što automatski znači da netko mora otići. Imati četvoricu takvih napadača u svlačionici bila bi tempirana bomba.

Eto'o je nedavno izjavio da je sretan u Barceloni, no njegova prevrtljiva narav izražena je gotovo kao i istančan osjećaj za postizanje golova. Prvi se javio Inter, koji je izrazio želju za kupovinom, no Kamerunac je takvu mogućnost odbacio. Oglasio se i Liverpool, ali Eto'o traži plaću kojom bi se svrstao u financijski rang Stevena Gerrarda i Jamieja Carraghera, što će biti teško izvedivo.

I tako je naglasak, procjenjuje portal Goal.com, trenutno na Manchester Cityju. Plava strana Manchestera u rukama je prebogatog arapskog koncerna Abu Dhabi Uniteda koji više od svega žudi za zvijezdama u svom klubu. Doveli su Robinha, a uslijedila je enormna ponuda za Kaku, koju je Brazilac odbio.

Sljedeća meta upravo je Eto'o, za kojega je City spreman izdvojiti 22 milijuna eura, uz tjednu plaću od traženih 120.000 funti. To je samo inicijalna ponuda, bude li Barcelona spremna na ozbiljne pregovore, nema sumnje da će Arapi uspjeti pronaći još poneki milijunčić. Koliko god će trebati.