KAMO ĆE DIDIER?

Arapi nude manje od Kineza, Maradona zove Drogbu

06.06.2012 u 15:52

Bionic
Reading

Predsjednik Al Wasla, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u kojem kao trener radi legendarni Argentinac Diego Maradona, obznanio je da je njegov klub poslao službenu ponudu bjelokošćanskom 34-godišnjem napadaču Didieru Drogbi

Nakon što je Drogbi istekao ugovor sa Chelseajem za koji je igrao osam godina, krenula je utrka klubova velike platežne moći za njegovim uslugama. Drogba je minule sezone bio najveći junak Chelseajevog trijumfa u Ligi prvaka. Koji dan nakon finalne pobjede na Allianz Areni protiv Bayerna, istaknuo je kako bi sigurno ostao u Chelseaju da je njegov klub ostao kratkih rukava protiv Bavaraca. No, nakon ispunjenja najvećeg sna, odlučio je podignuti sidro i upustiti se u novu avanturu.

Još se ne zna njegova sljedeća postaja u karijeri. Marwan bin Bayat, predsjednik Al Wasla, rekao je kako je njegov klub poslao ponudu Drogbi, ali brojke nije spominjao.

'U pitanju je manji iznos od onog koji Drogbi nude iz kineskog kluba Shanghai Shenhua. Naša ponuda je definitivno ozbiljna, ali mi se čini da je Drogba više zainteresiran za odlazak u Kinu', rekao je predsjednik Maradoninog kluba.

Maradona je nakon sezone u kojoj je njegov klub završio kao tek osmi od 12 klubova u nacionalnom prvenstvu, rekao kako želi dovesti u momčad velika imena.

'Drobga? A tko ne bi želio takvog napadača', nedavno je rekao.

No, ako je i sam predsjednik njegovog kluba konstatirao da je Drogba bliži odlasku u Kinu, valjda je tome uistinu tako. Shanghai Shenhua je za trenera angažirao bivšeg izbornika Argentine Sergija Batistu, a od siječnja ove godine je momčadi pristupio Drogbin bivši suigrač iz Chelseaja i bivši francuski reprezentativac Nicolas Anelka.