trener shvaća situaciju

Conte u šoku nakon poraza Tottenhama od slovenskog kluba za koji većina igrača nikada nije čula; bio je brutalno iskren i rekao je što misli o svojoj momčadi

26.11.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Nogometaši Tottenhama doživjeli su u četvrtak u Mariboru šokantan poraz (2:1) na gostovanju kod slovenske Mure u 5. kolu grupne faze Konferencijske lige, nakon kojeg je novi trener Antonio Conte ustvrdio kako momčad u ovom trenutku nije na visokoj razini

'Ne sviđa mi se to što se dogodilo. Moram biti iskren i reći da sam nakon tri i pol tjedna počeo shvaćati situaciju. Želim ostati ovdje, ali čeka nas jako puno posla kako bismo podigli kvalitetu momčadi. Mi smo Tottenham, a u ovom trenutku značajno zaostajemo', izjavio je talijanski stručnjak Antonio Conte nakon poraza od Mure, kluba koji se po koeficijentu nalazi na 341. mjestu među europskim klubovima. Bio je totalno iskren i ništa nije želio skrivati razočarenje.

'Možda netko misli da sam čarobnjak, jer sam u prošlosti pobjeđivao... Jedina čarolija koju mogu izvesti je - rad. Moramo raditi i raditi kako bismo napredovali. Mogu uvesti svoje metode, moje nogometne ideje, no za to će trebati vremena. Nije jednostavno, jer u ovom trenutku razina na kojoj je Tottenham nije tako visoka', poručio je Conte koji je u klub došao nakon što je smijenjen Nuno Espirito Santo, portugalski stručnjak koji se među Spursima zadržao svega četiri mjeseca.

Tottenham se u ovom trenutku nalazi na sedmom mjestu u Premier ligi, a za vodećim Chelseajem nakon 12 kola zaostaje 10 bodova. Nakon poraza od Mure, Tottenhamu je ugrožen i plasman u nokaut fazu Konferencijske lige.

'Meni je sve jasno. Volim pobjeđivati i uvijek igram na pobjedu u svakom natjecanju. Tako moraju razmišljati i igrači. Put koji je pred nama može biti dugačak jedan ili sto metara. Ne plašim se, spreman sam ići tim putem. No, želim biti iskren - moramo puno raditi i poboljšati se u mnogim segmentima', zaključio je trofejni trener.

  • +3
Tottenham Hotspur - Manchester United, nogomet, Engleska, 30.10.2021. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN