uz naslov prvaka ide...

Antonio Conte postavio ultimatum milijarderu Abramoviču

12.05.2017 u 10:08

Bionic
Reading

Talijanski stručnjak Antonio Conte svoju prvu sezonu na klupi Chelseaja mogao bi zaključiti dvostrukom krunom

Pred Chelseajem je velika prilika za osvajanjem naslova. Ovog petka Chelsea gostuje kod West Bromwich Albiona i ako pobijedi, prednost 'plavaca' bit će nedostižna Tottenhamu.

Osim toga, Chelsea 27. svibnja igra i finale FA Cupa protiv Arsenala, pa postoji mogućnost da Conte već u prvoj sezoni osvoji dvostruku krunu. Naravno, i jako razveseli ruskog gazdu Romana Abramoviča.

Međutim, pitanje je hoće li njih dvojica surađivati i sljedeće sezone?

Jer milanski Inter pripremio je ponudu tešku 12,5 milijuna funti po sezoni, dok Conte trenutno zarađuje 6,5 milijuna funti, što je manje i od Pepa Guardiole, Josea Mourinha, Arsenea Wengera i Jürgena Kloppa. Od njegovih rivala samo Mauricio Pochettino na klupi Tottenhama zarađuje manje.

I stoga je Conteova poruka Abramoviču, iako je već sada zaradio za tri života - posve jasna.

'Novac na ovoj razini važan je samo kako bi se pokazala vrijednost, ali i koliko cijenite igrača ili trenera. Ako ste pokazati da to zaslužujete, onda taj novac morate i zaraditi', poručio je Conte

'Kada dosegnete ovu razinu, novac vam samo potvrđuje vašu vrijednost. Novac nije najvažnija stvar, ali je važan da biste shvatili koliko vas cijene'. 

'Imam ugovor s Chelseajem još dvije sezone i logično je kada započneš raditi u novom klubu, da u njemu misliš ostati niz godina. To je i moja želja. Ali, također, želim naglasiti da smo u ovom trenutku ja i moji igrači koncentrirani samo na najvažnije, a to su utakmice', zaključio je Antonio Conte, koji je tako poslao poruku Abramoviču kako mora razmisliti o podebljanju ugovora talijanskom stručnjaku.