Pobjeda ih je ojačala

Antonio Conte poslao jasnu poruku Španjolcima koji su nezadovoljni porazom od Italije i istaknuo zašto su Talijani tvrd orah

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 09.07.2021 15:04
  • Objavljeno 09.07.2021 u 15:04
Bionic
Reading

Antonio Conte se osvrnuo na pobjedu Italije nad Španjolskom u polufinalu i poslao svima poruku uoči finala Erua 2020.

Italija je nakon boljeg izvođena jedanaesteraca pobijedila Španjolsku i prošla u finale Eura 2020 u kojem ju čeka Engleska na Wembleyju. Dok se Talijani pripremaju za veliko finale, Španjolci tuguju zbog poraza i smatraju da su bili bolji i zaslužili prolaz.

O svemu se oglasio i poznati talijanski trener Antonio Conte koji se ne slaže da je Španjolska bila osjetno bolja. U razgovoru za Gazzettu dello Sport je istaknuo kako je njegova Italija zaslužila finale.

'Italija je sasvim zasluženo u finalu. Pokazalo se da je kompetentnija ekipa od bilo kojeg protivnika s kojim se susrela i bila je u stanju rješavati različite situacije na utakmici', rekao je Conte pa dodao:

'Oduvijek sam poštovao Luisa Enriquea kao trenera i kao čovjeka zbog njegovih vrijednosti i tvrdoglavosti. On započinje novi ciklus koji je rezultat tradicije španjolskog nogometa, s mladim i talentiranim igračima. Španjolci su imali izvrstan turnir, ali manje sam oduševljen njihovom igrom protiv Italije od mnogih drugih.'

Conte smatra da Španjolci nisu dominirali u polufinalu.

'Puno se govorilo o njihovom posjedu i dominaciji, ali što bi dominacija trebal donijeti na kraju? Koliko ja razumijem nogomet, to bi trebalo dovesti do šansi i golova. To nisam vidio. Italija je imala bolje šanse bez obzira na to što je imala manje loptu u nogama. S moje točke gledišta, španjolska dominacija nad Italijom u najmanju ruku nije bila toliko očita. Loptu možete držati koliko želite, ali ako ne vjerujete u sebe i ne mislite pucati i zabijati golove, teško da ćete pobijediti.'

Conte smatra da će Italiju utakmica sa Španjolskom dodatno ojačati.

'U nogometu moraš znati napraviti sve da bi pobijedio. Ako si dobar samo u jednom, to nije dovoljno dobro. Utakmica protiv Španjolske nas mora ojačati jer smo pokazali da znamo napraviti više od njih', rekao je Conte pa dodao:

'Italija je tvrd orah jer je uvijek pripremljena i ne ostavlja protivniku prostora, uvijek ga prisiljava na komplicirano rješenje. Bonucci i Chiellini i nakon tisući odrađenih bitaka još uvijek mirišu krv. To je mentalitet pobjednika, iskustvo, karakter i snaga', zaključio je Conte.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal