EP U STRELJAŠTVU

Anton Glasnović izborio olimpijsku vizu

06.08.2011 u 09:03

Bionic
Reading

Hrvatski strijelci nazdravljaju pjenušcem! Na Europskom streljačkom prvenstvu u Beogradu Anton Glasnović izborio je sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012

U gađanju letećih meta, u disciplini trap, Anton je osvojio sedmo mjesto i put na najveće svjetske sportske igre. Dosad su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu od hrvatskih strijelaca osigurali Snježana Pejčić u gađanju puškom i Giovanni Cernogoraz u gađanju letećih meta.

U momčadskom natjecanju hrvatski strijelci u gađanju letećih meta Anton Glasnović, Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz osvojili su peto mjesto. Zlato je pripalo Češkoj, srebro Rusiji, a bronca Italiji. Pojedinačno, prvi je bio Varga (Slovačka), drugi Kostelecky (Češka), a treći Maček (Slovenija).

U gađanju malokalibarskom puškom iz trostava (3x20) hrvatska ženska reprezentacija (Snježana Pejčić, Suzana Cimbal Špirelja i Sandra Vitez) osvojila je deseto mjesto u natjecanju sastava. Zlato su osvojile Njemice, srebro Ruskinje, a broncu Francuskinje.

U pojedinačnoj konkurenciji pobijedila je Sonja Pfeilschifter (Njemačka). Najbolja hrvatska pojedinka Snježan Pejčić osvojila je 29. mjesto.

Slavili su i hrvatski susjedi Slovenci. Rajmond Debevec, osvajač olimpijskog zlata i bronce iz Sydneyja i Pekinga, u gađanju puškom, u disciplini 60 metaka ležeći, na Europskom prvenstvu u Beogradu osvojio je naslov kontinentalnog prvaka i, istodobno, izborio nastup u Londonu 2012. Inače, 48-godišnji Debevec dosad je sedam puta sudjelovao na olimpijskim igrama!