NBA LIGA

Anthonyju dvoboj protiv Jamesa

19.02.2010 u 11:15

Bionic
Reading

U američkoj profesionalnoj košarkaškoj NBA ligi u četvrtak su odigrana samo dva susreta, a oba su bila neizvjesna do posljednjih trenutaka

U susretu dviju najtrofejnijih momčadi i prvaka iz posljednje dvije godine, Los Angeles Lakersa i Boston Celticsa, uspješniji su sa 87-86 bili gosti s američke istočne obale. Iako su igrali bez svoje najveće zvijezde Kobea Bryanta, Lakersi su 7:13 minuta prije kraja vodili sa 84-80, ali do kraja susreta pogodili su tek jedan od 11 šuteva što su Celticsi iskoristili za preokret. Ipak, domaći su bili u igri za pobjedu do posljednjih trenutaka.

Nakon što je Paul Pierce pet sekundi prije kraja promašio, loptu je uzeo Lamar Odom, ali njegov je prodor prema košu zaustavio trener Lakersa Phil Jackson koji je 2.2 sekunde prije kraja pozvao "time-out". Po povratku na parket pobjedu Lakersima pokušao je šutem sa sedam metara donijeti Derek Fisher, ali je bio vrlo neprecizan.

Celticse su do pobjede predvodili Ray Allen (24) i Rajon Rondo (14, 11 asistencija), dok su najbolji u sastavu Lakersa bili Pau Gasol (22) i Lamar Odom (13, 14 skokova).

Sjajnu su utakmicu u Clevelandu odigrale vodeće momčadi skupina Central i Northwest, Cleveland Cavaliersi i Denver Nuggetsi, a u dvoboju kojim su dominirale dvije superzvijezde lige, LeBron James s jedne i Carmelo Anthony s druge strane, nakon produžetka su sa 118-116 uspješniji bili gosti.

Pobjednički koš za Nuggetse je 1.9 sekundi prije kraja postigao upravo Anthony, u preostalom vremenu James je tricom pokušao preokrenuti, ali nije uspio. Anthony je susret završio sa 40 ubačaja, a sjajnog je suradnika imao u Kenyonu Martinu (18, 17 skokova), dok Cavsima nije pomogao niti izvanserijski učinak Jamesa koji je ubacio 43 poena, te imao 15 asistencija i 13 skokova.