gubitnik bez borbe

Anthony Joshua ovom je izjavom šokirao svoje navijače: Možda ću prepustiti neki od pojasa...

27.12.2019 u 15:51

Bionic
Reading

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO Britanac Anthony Joshua priznao je kako će u 2020. godini možda morati prepustiti neki od pojasa prvaka

Anthony Joshua trenutno drži četiri svjetska pojasa u teškoj kategoriji nakon što je početkom ovog mjeseca pobijedio Andyja Ruiza Jr., ali ima dva obavezna izazivača s kojima se mora suočiti sljedeće godine.

'Frustrirajuće je za prvaka, ali vrlo je vjerojatno ću ostati bez jednog od pojasa. Mrzio bih ostati bez naslova prvaka, jer nije lako skupljati sve te pojaseve, stvarno je teško i zadržao sam ih toliko godina', rekao je Joshua u razgovoru za Sky Sports.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…

'Međutim, možda ću morati ostati bez nekoga od njih zbog boksačke politike. Postoje stvari koje su izvan moje kontrole. Ako ga izgubim, znam da ću ga moći vratiti', dodao je 30-godišnji Britanac.

  • +12
Boks, Andy Ruiz - Anthony Joshua Izvor: Profimedia / Autor: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Joshua još nije izabrao svog idućeg suparnika. Boksački svijet priželjkuje njegov okršaj protiv Tysona Furyja ili Deontaya Wildera, ali sve je izglednije kako će prvi napad na njegove titule dobiti IBF-ov izazivač za naslov Bugarin Kubrat Pulev ili WBO-ov obavezni izazivač Ukrajinac Oleksandr Usjk.