OD VIŠKA DO BARCE!

Ante Tomić četiri godine u Barceloni

05.07.2012 u 16:57

Bionic
Reading

U sastavu Xavija Pascuala 25-godišnji će Dubrovčanin zamijeniti Kostu Perovića, kojem Barcelona nije željela produljiti ugovor za godinu dana premda joj je ugovor to omogućavao

Hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić (25) potpisao je četverogodišnji ugovor sa šapnjolskim prvakom Barcelonom.

Ugovor je definiran po formuli 3+1, što znači da će 217 centimetara visoki centar i vodstvo katalonskog kluba po isteku treće godine poslovnog odnosa pregovarati o nastavku suradnje.

U sastavu Xavija Pascuala 25-godišnji će Dubrovčanin zamijeniti Kostu Perovića, kojem Barcelona nije željela produljiti ugovor za godinu dana premda joj je ugovor to omogućavao.

Protekle je 2.5 sezone, od siječnja 2010, Tomić proveo u madridskom Realu, kojem je pretprošle sezone pomogao plasirati se na euroligaški Final Four, a prošle osvojiti Španjolski kup. Nezadovoljan njegovim 'mekim pristupom igri', i to baš protiv Barcelone u finalnoj seriji ACB doigravanja koju su Katalonci dobili 3-2 nakon što su zaostajali 2-1, trener Pablo Laso prekrižio ga je iz momčadi za iduću sezonu.

Tijekom prošle je sezone Tomić za Real ubacivao prosječno 6.7 koševa uz 3.7 skokova u 15 euroligaških utakmica, dok je u ACB ligi bio na brojkama od 8.4 koša i 4.5 skokova.