ne dobiva priliku

Ante Ćorić ovako sigurno nije zamišljao svoju budućnost nakon odlaska iz Dinama

09.02.2019 u 08:30

Bionic
Reading

Mladi hrvatski ofenzivac Ante Ćorić nije dobio niti minute ni u dvoboju Rome protiv Chieva ovog petka pa se mnogi pitaju zašto nije otišao pola godine na posudbu ove zime, umjesto da konstantno sjedi na klupi...

Talentirani 21-godišnji ofenzivni veznjak dugo je čekao pravu ponudu koja bi zadovoljila čelnike Dinama i odvela ga u veliki klub, a to se dogodilo prošlog ljeta kada je uz šest milijuna odštete stigao u Romu.

  • +9
Ante Ćorić Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Iako je najavljivan kao značajno pojačanje momčadi Eusebija di Francesa, Ante Ćorić zasad u rimskom klubu nema baš nikakvu ulogu. U talijanskom prvenstvu dobio je priliku odigrati samo 19 minuta u 23 utakmice, a jedini susret koji je odradio u cijelosti bio je onaj protiv niželigaša Virtus Enelle u nacionalnom Kupu.

Ćorić se sigurno nije nadao da će mu tako izgledati budućnost nakon odlaska iz Dinama i mora biti zabrinut, jer nije prvi hrvatski talent koji je otišao u Italiju i izgubio mjesto na terenu. Andrija Balić koji je bio velika nada Hajduka svakako je prvi primjer koji pada na pamet jer u tri i pol sezone nije napravio gotovo ništa u Udineseu.

Baš zbog toga se mnogi pitaju je li Ćorić trebao otići na pola godine posudbe ove zime kako bi dobio priliku igrati. Napravio je to Marko Pjaca prošle godine u Juventusu odlaskom u Schalke, a ove Alen Halilović koji je Milan zamjenio belgijskom Standardom, dok je spomenuti Balić napokon otišao u nizozemsku Fortunu Sittard.

Ante je ipak odlučio ostati i pokušati se nametnuti treneru Di Francescu, što nikako neće biti jednostavno. U talijanskim klubovima mladim igračima možda je i najteže doći do minutaže...