'modri' u koprivnici

Ante Čačić uoči gostovanja kod Slaven Belupa otkrio u kakvom je stanju Bruno Petković te tko će zamijeniti 'kartoniranog' Josipa Mišića

03.02.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u 20. kolu SuperSport HNL-a gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa (subota, 4. veljače, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv). Utakmicu protiv 'farmaceuta' najavio je trener Ante Čačić

Mršavi remi 0:0 protiv Gorice te teško izborena pobjeda 2:1 protiv Lokomotive, to je učinak Dinama u nastavku sezone SuperSport HNL-a. Uz napomenu da su 'modri' oba susreta igrali na Maksimiru, a sad u 20. kolu odlaze na gostovanje u Koprivnicu kod Slaven Belupa.

Činjenica je da su im 'farmaceuti' stare mušterije, no za Dinamo sutrašnja utakmica (subota, 4. veljače, 17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) neće biti nimalo laka. Jasno je to i treneru Anti Čačiću.

'Nakon dva domaćinstva idemo u goste ekipi koja je imala dva gostovanja, ekipi koja je gledajući protekle utakmice u prvenstvu napravila dobar rezultat i imala je dobre predstave. Mi smo te dvije utakmice s njima rezultatski uvjerljivo riješili, ali gledajući na koji način su se te utakmice razvijale, nije to baš bilo lagano, a ne očekujemo niti da će sada biti lagano. S obzirom na godišnje doba ne očekujemo niti neku bajnu situaciju na terenu, ali naše ambicije su uvijek iste i u njima težimo i tražimo tri boda', kaže trener Dinama uoči sutrašnje utakmice.

Nagađalo se kako Bruno Petković neće biti spreman za susret s 'farmaceutima', no Čačić se ipak nada da će moći računati na svog prvog napadača.

  • +12
Dinamo - Lokomotiva, 19. kolo, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Imali smo iza sebe malo duži tjedan nakon značajne pobjede protiv Lokomotive. Zbog crvenog kartona nećemo imati na raspolaganju Mišića, ali dobra je vijest da se Petković vraća i da je u kombinaciji za utakmicu. Ivanušec je osjetio malo zatezanje mišića, tek ćemo vidjeti možemo li na njega računati. Šutalo je i dalje van stroja. Međutim Dinamo ima igrače koji su sposobni', kaže Čačić te tvrdi kako visok rezultat iz prva dva susreta protiv Slaven Belupa (4:1 i 5:1) neće zavarati njegove igrače:

'Naši igrači su svjesni da nas je u ta dva susreta realizacija zaista služila, da smo praktički sve pogodili i da smo skoro svaku grešku iskoristili. Svaka utakmica je nova utakmica i stvarno se moramo ozbiljno pripremiti za ovo i to ćemo i učiniti. Moramo biti koncentrirani i svjesni da u mnogome sve ovisi o nama. Ako budemo na svom optimumu, vjerujem da ćemo na kraju biti zadovoljni.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

A tko će u subotu 'pokriti' poziciju Josipa Mišića?

'Već smo imali tu situaciju, nije ga bilo doma protiv Boda, Arijan Ademi je preuzeo tu ulogu, ona mu nije strana i siguran sam da će na pravi način zamijeniti Mišića', otkriva Čačić. To bi značilo da će uz Ademija u veznome redu vrlo vjerojatno startati Marko Bulat.

Standings provided by Sofascore