8. kolo SuperSport HNL-a

Ante Čačić iskreno o derbiju protiv Rijeke, o milijunskom transferu Josipa Šutala, a znakovito se dotakao i Hajduka

01.09.2022 u 12:31

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Dinamo u petak od 20 sati (MAXSport 1, MAXtv) u 8. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru dočekuje Rijeku, a osim o toj utakmici je trener Ante Čačić odgovorio je i na nekoliko aktualnih tema koje zanimaju cijelu sportsku javnost

Za nogometaše Dinama nema previše vremena za odmor jer nakon plasmana u Ligu prvaka, koju započinju u utorak 6. rujna kada na Maksimir dolazi Chelsea, moraju odraditi derbi utakmicu protiv Rijeke.

'Nova utakmica, novi podražaj i nova obveza. Rijeka je krenula skromno, ali to je momčad koja će se dizati s vremenom. Promijenili su dosta igrača, a i već drugog trenera. Rijeka će se dizati, to je sigurno. Čeka nas zahtjevna utakmica, u takvim situacijama Rijeka je uvijek znala biti neugodna', kazao je trener Dinama Ante Čačić koji nije želio o Ligi prvaka.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

'Učinit ćemo sve da ne razmišljamo o utorku. Nacionalno prvenstvo nam je primarno. Učinit ćemo da svakoj utakmici tražimo tri boda. Mi smo favoriti, igramo doma', dodao je Čačić koji se požalio kako ima dosta problema s ozljedama igrača.

'Da, imamo zdravstvenih problema. Stradao je Boško Šutalo, neki igraču isto osjećaju posljedice katastrofalnog terena u Šibeniku, a zadnji trening će dati odgovor. Moharrami, Perić, Ristovski, Mišić… svi osjećaju posljedice terena u Šibeniku. Pričekat ću mišljenje liječnika oko Josipa Šutala, mislim da će participirati jedan dio utakmice.'

Naravno, posebna tema bio je upravo potencijalni transfer Josipa Šutala u RB Leipzig. Čačić je znao da će to biti jedna od tema:

'Kad je Josip Šutalo u pitanju, naravno zna se da za njega postoji interes, ali u svakom slučaju ostaje kod nas ostaje još godinu dana. Pa čak i ako bude realiziran transfer.'

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Za kraj se dotakao i Hajduka kao ozbiljnog konkurenta:

'Hajduk nije previše zaostao jer ima dvije utakmice manje od nas. Splićani imaju dobru momčad, fantastično ozračje… Bit će Hajduk s nama u borbi za naslov do samog kraja. Da, bit će teže nego prošle godine', kratko je kazao Čačić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +19
Šibenik - Dinamo, SuperSport HNL, 28.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev