Španjolska La Liga

Ante Budimir u svojem debiju za Osasunu zabio Atletico Madridu, ali poraz nije mogao spriječiti; Sevilla se raspala nakon izlaska Ivana Rakitića

31.10.2020 u 21:17

Bionic
Reading

Nogometaši Atletico Madrida pobijedili su Osasunu s 3:1 (1:0), a jedini pogodak za poraženu momčad postigao je hrvatski reprezentativac Ante Budimir kojem je to bio prvi nastup u novom klubu

U utakmici 8. kola španjolskog prvenstva nogometaši Atletico Madrida pobijedili su na gostovanju kod Osasune s 3:1 (1:0), a jedini pogodak za domaću momčad postigao je hrvatski reprezentativac Ante Budimir kojem je to bio prvi nastup u novom klubu.

Atletico je do vodećeg pogotka stigao u 43. minuti iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca, a strijelac je bio portugalski reprezentativac Joao Felix. Isti je igrač u 48. minuti još jednom imao priliku za pogodak s bijele točke, ali je pogodio vratnicu. Iskupio se u 69. minuti, kad je udarcem sa 16 metara udvostručio prednost Madriđana.

Minutu prije toga trener Osasune Jagoba Arrasate u igru ubacio Antu Budimira, a hrvatski napadač mu se odužio već u 80. minuti, kad je na ubačaj Rubena Garcije glavom svladao Jana Oblaka i donio nadu domaćoj momčadi u preokret.

No, da do njega ne bi došlo pobrinuo se Urugvajac Lucas Torreira pogotkom u 88. minuti, tri minute nakon što je zamijenio dvostrukog strijelca Joaa Felixa.

Nogometaši Seville, koji su u novu sezonu Primere krenuli s dvije pobjede, četvrtu utakmicu zaredom nisu uspjeli trijumfirati u španjolskom prvenstvu, a u 8. kolu su izgubili na gostovanju kod Athletic Bilbaa s 2:1.

Marokanac Youssef En-Nesyri u 9. minuti zatresao je mrežu nakon dodavanja Lucasa Ocamposa i donio vodstvo Sevilli.

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić, koji je bio u početnoj postavi gostiju, izašao je iz igre u 68. minuti i nakon toga stvari su krenule loše po Sevillu. U 76. minuti Muniain nakon kornera pogađa za 1:1, a Oihan Sancet u 86. donosi pobjedu Athleticu.

U prvoj subotnjoj utakmici Real Madrid je na domaćem terenu svladao Huescu s 4:1 i izbilo na prvo mjesto. Real je poveo u 40. minuti prekrasnim pogotkom Edena Hazarda s 25 metara. Na 2:0 povisio je Karim Benzema u 45. minuti. Treći pogodak za Real zabio je Federico Valverde u 54. minuti na dodavanje Benzeme, a svoj drugi gol Benzema je postigao je u 90. minuti. Utješni pogodak za Huescu zabio David Ferreiro (74).

Hrvatski kapetan Luka Modrić odigrao je za Real cijeli susret pruživši dobru partiju.

Real je sa 16 bodova iz sedam nastupa preuzeo vodstvo na ljestvici, ispred tri kluba koji imaju po 14 bodova: Real Sociedada, Atletico Madrida i Cadiza. Osasuna je na devetom mjestu u skupini od tri momčadi koje imaju po deset bodova.