velika promjena

[ANKETA] Hrvatska je prvi put igrala u pričuvnoj varijanti novog dresa u kojem će nastupiti na SP-u u Kataru; sviđaju li vam se?

25.09.2022 u 21:01

Bionic
Reading

Protiv Danske na Maksimiru 'vatreni' su pokazali glavnu garnituru novog dresa. A u Beču je protiv Austrije 'debitirala' pričuvna varijanta koja se mnogim navijačima isprva baš i nije svidjela

'Prva garnitura dresa inspirirana je temom vatrenog srca, savršeno se uklapajući u strastven, radišan i vatren karakter hrvatskog naroda i reprezentacije. Riječ je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa. Neravnomjerno posloženi, donose pravo osvježenje, a na bijeloj površini središnjeg dijela dresa, uz plavi Nikeov logo, i dalje se ponosno ističe grb Hrvatskog nogometnog saveza', opisali su glavnu garnituru novih dresova u HNS-u.

OK, oni su baš prepoznatljivi, tu se nema što za prigovoriti. No, 'rezervna' ili gostujuća varijanta - u kojoj su naši 'vatreni' večeras u Beču istrčali protiv Austrije - mnogim se navijačima isprva baš i nije svidjela!

  • +51
Austrija - Hrvatska, Liga nacija, 25.9.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

'Pričuvni dres dodatno oplemenjuje kultne kvadratiće kroz simboliku prirodnih ljepota i nacionalnog ponosa; oni su u ovom slučaju zamagljeni i valovitih linija u kombinaciji tamnoplave i tirkizne boje, a dizajnirani tako da podsjećaju na plime i oseke Jadranskog mora čiji valovi zapljuskuju hrvatsku obalu. Stilski uzorci prezimena i brojeva na dresovima također su u duhu hrvatske povijesti i tradicije s obzirom na to da su inspirirani povijesnom hrvatskom glagoljicom', službeni je opis pričuvne garniture naših dresova.

Zato pitamo Vas - sviđa li vam se ova 'gostujuća' garnitura?