FIFA_SP_2018.svg

PETi SP ZA HRVATSKU

[ANKETA] Čitatelji tportala ovime su pokazali koliko vjeruju u Modrića i društvo; iznenađeni?

Bionic
Reading

Navijačka euforija opet je zahvatila hrvatske navijače, o čemu svjedoči i podatak kako su svi turistički aranžmani za Rusiju, u kojoj će se od 14. lipnja do 15. srpnja održati Svjetsko nogometno prvenstvo, rasprodani. No sudeći po anketi tportala, velik broj čitatelja misli da će se Luka Modrić, Mario Mandžukić i društvo brzo vratiti kućama

Od dana kada je preuzeo hrvatsku nogometnu reprezentaciju izbornik Zlatko Dalić pokušao je svoj optimizam i pozitivnu energiju prenijeti na baš svakog igrača. Sudeći po dosadašnjim utakmicama, može se reći kako je u tome više nego uspio jer prije svega uspio je uzdrmanu Hrvatsku preko Ukrajine (pobjeda u gostima 2:0) te nakon toga u dodatnim kvalifikacijama preko Grčke odvesti do Svjetskog prvenstva.

Podsjetimo, u prvoj utakmici na SP-u Hrvatska će igrati protiv Nigerije 16. lipnja u Kalinjingradu s početkom u 21 sat po hrvatskom vremenu. U drugom kolu igraju Hrvatska i Argentina 21. lipnja u 20 sati u Nižnji Novgorodu dok će treću te ujedno posljednju utakmicu u grupnoj fazi Hrvatska igrati protiv Islanda u utorak 26. lipnja u Rostovu na Donu s početkom u 20 sati.

'Naš cilj je proći skupinu, a onda tko zna?', rekao je na dan dolaska u Rusiju hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

U velikoj anketi tportala (još uvijek možete dati svoj glas) na pitanje koliko daleko bi po vama mogla doći hrvatska nogometna reprezentacija na SP-u u Rusiji do 13. lipnja oko 30 posto čitatelja odgovorilo je kako neće proći skupinu, što dovoljno govori o tome kako velik broj poznavatelja nogometa nema povjerenja u ovu generaciju.

Oko 32 posto čitatelja mišljenja je da će Hrvatska proći skupinu te nakon toga ispasti u osmini finala. Podsjetimo kako u osminu finala idu najbolje dvije reprezentacije iz skupine, a ako Hrvatska prođe, naša se skupina križa sa skupinom C, u kojoj se nalaze Francuska, Peru, Danska i Australija.

Da će Hrvatska izboriti plasman u četvrtfinale, vjeruje oko 20 posto čitatelja tportala, što bi zaista bio sjajan uspjeh ove generacije.

Podatak kako će Hrvatskoj ovo biti peti nastup na svjetskim prvenstvima, uz dodatak kako nismo prošli skupinu nakon francuske bronce osvojene 1998. godine, dovoljno govori o tome da Modriću i društvu motiva ne nedostaje.

  • +4
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Iličevu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
  • +16
Prijateljska utakmica Hrvatska - Senegal (Osijek, 8.6.2018.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal