ŠOKANTNA PRESICA

Andy Murray u suzama jecao pred novinarima i priznao: Živim sa strašnim bolovima, bliži se kraj

11.01.2019 u 08:13

Bionic
Reading

Škotski tenisač Andy Murray je uoči Australian Opena održao novinsku konferenciju te svojom objavom šokirao poklonike bijelog sporta – prvi Grand Slam sezone mogao bi mu biti zadnji turnir u karijeri

Murray je dva puta osvajao Wimbledon, jednom US Open, pet puta je bio finalist Australian Opena i jednom Ronald Garrosa. Ima i dva olimpijska zlata, bio je prvi igrač na ATP ljestvici, a trenutačno je 230. Razlog takvog pada su problemi s ozljedama, posebice sa kukom koji mu je najvjerojatnije uništio karijeru.

'Nisam dobro. Mučim se i u strašnim sam bolovima i to traje već gotovo dvadeset mjeseci. Pokušao sam sve da izliječim taj kuk, ali ništa nije pomoglo. Bolje sam nego što sam se osjećao prije šest mjeseci, ali i dalje me jako boli', rekao je.

'Moram prestati, jer ne mogu više igrati i misliti kad će bol prestati. Želio sam igrati još par mjeseci do Wimbledona, jer je to turnir na kojem bih se želio oprostiti, ali iskreno ne znam hoću li moći izdržati toliko dugo', rasplakao se Murray.

  • +5
Škotski tenisač Andy Murray Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Australian Open mogao bi biti njegov kraj...

'Mislim da postoji velika šansa za takav kraj. Jer, kao što sam rekao, ne znam hoću li biti u stanju trpjeti ovu bol još pet mjeseci da bih stigao do Wimbledona.

Osvojio je ukupno 45 pojedinačnih naslova iz 67 finala, od čega je 14 trofeja osvojio na turnirima Masters 1000 serije. Murray je uvjerljivo najbolji britanski tenisač u Open eri, a zahvaljujući njemu Velika Britanija je 2015. godine osvojila svoj prvi Davis Cup trofej nakon 1936. godine.