LAKO S FEDEREROM

Andy Murray pobjednik turnira u Šangaju

17.10.2010 u 13:46

Bionic
Reading

Britanski tenisač Andy Murray osvojio je naslov na turniru iz Masters serije igranom u Šangaju za nagradni fond od 3,24 milijuna dolara

Murray je jedan od rijetkih tenisača koji ima pozitivan omjer protiv Federera, vodi sa 8:5 u pobjedama. Ove godine su se tri puta sastali u finalima, početkom godine na Australian Openu je slavio Federer, u kolovozu je u finalu turnira u Torontu bolji bio Murray, a sada je to ponovio i u Šangaju.

'Bio je ovo odličan tjedan, odigrao sam neke od najboljih mečeva u karijeri. Na kraju uspio sam dobiti Federera, a da bi ste to ostvarili morate odigrati savršeno, bez pogrešaka', rekao je Murray.

U meču koji je trajao 90 minuta Federer je napravio 30 neprisiljenih pogrešaka, te nije uspio iskoristiti niti jednu od šest prilika za 'break'.

'Murray je odigrao odličan meč i bilo je vrlo malo prilika za mene. Unatoč porazu bio je to dobar tjedan za mene, budući da sam pobijedio Soderlinga u četvrtfinalu i Đokovića u polufinalu. Uostalom, u ponedjeljak se vraćam na drugo mjesto ATP liste', kazao je Federer.

ATP Šangaj, finale:

Andy Murray (VBR/4) - Roger Federer (Švi/3) 6:3, 6:2