bizarna situacija

Andrij Ševčenko morao je odigrati očajnički potez; legenda ukrajinskog nogometa u 46. godini vraća se iz mirovine

07.10.2020 u 13:18

Bionic
Reading

Francuska i Ukrajina večeras u Parizu igraju prijateljsku utakmicu, no brojni su nogometaši obiju reprezentacija zaraženi koronavirusom i pitanje u uopće s kojim će sastavima uopće zaigrati. Posebno je teško stanje u ukrajinskim redovima te je izbornik Andrij Ševčenko morao aktivirati i jednog odavno umirovljenog reprezentativca

Andrij Pjatov, Jurij Pankiv i Andrij Lunin golmani su ukrajinske nogometne reprezentacije, no sva su trojica u ovom trenutku pozitivni na koronavirus te su u samoizolaciji. Tako je izbornik Andrij Ševčenko doslovno preko noći ostao bez golmana za večerašnji prijateljski susret s Francuskom u Parizu.

Koronavirus je poharao i ukrajinsku i francusku reprezentaciju te je pitanje u kakvim će sastavima obje momčadi večeras istrčati na travnjak Stade de Francea.

S obzirom na nezavidnu situaciju, Andrij Ševčenko je morao brzo reagirati, a jedino što mu je preostalo bio je potez očajnika. Jer nakon što se osvrnuo oko sebe mogao je vidjeti dobro poznato lice u svom stručnom stožeru. I problem golmana je ekspresno - riješen!

Oleksandr Šovkovskij (46) legendarni je golman kijevskog Dynama i ukrajinske reprezentacije. Čak je 24 godine proveo u redovima Dynama, a 92 puta stajao je na golu reprezentacije čiji je član bio punih 17 godina.

Problem? Šovkovskij se od reprezentacije oprostio još 2012. godine, a igrački se umirovio još 2016. godine. No, ostao je u nogometu kao trener golmana, posljednje dvije godine je stalni član stručnog stožera ukrajinske reprezentacije i jedan od pomoćnika te najbliži suradnik izbornika Andrija Ševčenka.

Sada će se Šovkovskij morati aktivirati te će - barem na neko kratko vrijeme - prekinuti mirovinu! Napomenimo i to kako UEFA dopušta registriranje bilo koje osobe s državljanstvom zemlje koju predstavlja, čak i ako nije aktivni član nekog kluba, pa je Ševčenko odlučio da za utakmicu s Francuskom prijaviti Šovkovskog.

No, mjesto prvog golmana će večeras najvjerojatnije zauzeti Heorhii Bushchan (26), aktualni prvi golman kijevskog Dynama kojemu će ovo biti debi u A selekciji. Ako zatreba, tu je Šovkovskij koji će mu 'čuvati leđa'...