IGRA MAČKE I MIŠA

Andriću tri utakmice, Hajduk uzvraća tužbom

12.05.2009 u 15:25

Bionic
Reading

Veznjak Hajduka i ponajbolji nogometaš 'bilih' kažnjen je zbog verbalnog delikta, a prilično oštru kaznu dobio je i Dejan Računica. No, ni s Poljuda nisu ostali dužni, pa su prijavili suce utakmice zbog nesportskog ponašanja i uvreda

Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević kaznio je Srđana Andrića s tri utakmice i 10 tisuća kuna, a pomoćnog trenera Dejana Računicu s dva mjeseca zabrane obavljanja dužnosti i pet tisuća kuna zbog vrijeđanja službenih osoba nakon utakmice Rijeke i Hajduka na Kantridi. Podsjetimo, Hajdukov kapetan i Mišin pomoćnik sucima su u tunelu psovali mrtve majke, a tijekom današnjih očitovanja pred mikrofonima se nisu ispričali.

Žalba ne odgađa izvršenje u Andrićevom slučaju, dok bi u slučaju Računice eventualna žalba stopirala odluku do okončanja postupka. Prevedeno, Andrić ne može igrati protiv Dinama, a žalba Hajduka omogućila bi Računici da u Maksimiru sjedi na klupi.

'Prilikom izricanja kazne uzeo sam u obzir činjenicu da su se obojica u pismenom očitovanju ispričala i zbog toga su im izrečene minimalne kazne, a u Andrićevom slučaju kazna je tri umjesto dvije utakmice, jer je već bio kažnjavan', pojasnio je Krešimir Vlajčević.

Iz Hajduka su najavili kako će klupski odvjetnici odlučiti o eventualnoj žalbi u koliko budu smatrali da to ima smisla, a glasnogovornik Davor Pavić je rekao kako je klub podnio prijavu disciplinskom sucu Krešimiru Vlajčeviću protiv sudaca Igora Krmara i Igora Prestovnika zbog 'nesportskog ponašanja i vrijeđanja' Srđana Andrića, Dejana Računice, te hajdukovih ekonoma Čolaka, Šundova i Grubišića uoči i nakon utakmice na Kandridi.