OTVORENO ZA TPORTAL

Andrew Bogut o NBA-u, ozljedi i Kukoču

10.01.2012 u 11:33

Bionic
Reading

Već drugu sezonu u nizu u NBA-u, najsnažnijoj košarkaškoj ligi na svijetu, nema Hrvata. No čast hrvatske košarke ipak spašava australski Hrvat Andrew Bogut, centar Milwaukee Bucksa, koji je 2005. stigao u košarkašku elitu s reputacijom prvog izbora na NBA draftu i titulom najboljeg sveučilištarca američke NCAA lige

Nedavno je Andrew Bogut - 27-godišnji centar Milwaukee Bucksa - započeo svoju sedmu NBA sezonu i to nakon dugog odmora koji mu je započeo još u travnju, kada je završila prethodna sezona.

No Andrija – kako ga zovu djed Slavko i tetka Dijana te ostala rodbina koja živi u zagrebačkoj Dubravi – odmah je morao obaviti novu operaciju na desnoj ruci koju je teško ozlijedio još u travnju 2010. godine na utakmici protiv Phoenixa. Zbog teškog loma desne (šuterske) ruke, zatim ozljede ramena te loma prstiju još i danas nije 100 posto spreman, no za tportal.hr kaže kako se 'nakon dugo vremena osjeća fizički spreman gotovo kao prije teške ozljede'.

Teška ozljeda Boguta nakon zakucavanja

'Sada je napokon sve OK, a rehabilitacija koju sam prošao ovog ljeta nije bila teška kao ona prošla. Ruka mi je u jako dobrom stanju i sretan sam zbog toga', kazao je za tportal.hr Bogut, koji nije zadovoljan igrama svog kluba ove sezone.
'Trenutačno imamo učinak od svega dvije pobjede i šest poraza, ali još je rano za neke generalne prognoze. Znam da možemo puno bolje i želja mi je plasman u play-off, dakle među prvih osam na Istoku', dodao je 213 cm visoki Bogut, koji je na prosjeku od 14 koševa, 10 skokova i dvije blokade.

Dodao je još da LeBron James, zvijezda Miami Heata, igra sjajno te da je po njegovu mišljenju 'LeBron trenutačno najbolji igrač NBA lige, a i statistike su mu nevjerojatne!'

U ostatku razgovora 27-godišnji Bogut ispričao nam je da se od travnja pa do prosinca, kada se morao javiti u NBA na 'prozivku', najbolje odmorio u domovini njegovih roditelja – Hrvatskoj. 'Majka Ankica je iz Karlovca, a otac Mišo iz Osijeka i Hrvatska mi je jednako draga kao Australija u kojoj sam rođen i iz koje sam otišao u SAD kao školovan košarkaš. I ovog sam ljeta aktivni odmor proveo u Novalji na otoku Pagu gdje imam apartman i odlične uvjete za trening. Trenirao sam naporno svaki dan osim vikenda i pripremao se za novu NBA sezonu. U Hrvatskoj sam proveo oko dva mjeseca i bilo mi je sjajno.'

Kaže da se s bivšim suigračem iz Milwaukee Bucksa Tonijem Kukočem nije čuo ni vidio 'još od onog skandala za koji je siguran da mu je netko smjestio' te je dodao da jedva čeka da Kukoč – jedan od njegovih igračkih idola iz djetinjstva – uđe u Kuću slavnih (Hall of Fame) u Springfieldu.

'Čujem neke priče o tome da će prije njega u Hall of Fame ući Vlade Divac, no to uopće nije važno. Oba igrača iza sebe imaju super karijeru, a tko će ući prije ili kasnije, uopće nije važno', smireno je za tportal.hr kazao Bogut.

Milwauke vs. Washington (Bogut 13 koševa i 15 skokova)