njemački nogometni kup

Andrej Kramarić zabio je dva gola, ali to nije bilo dovoljno; drugoligaš je iznenađujuće iz Kupa izbacio Hoffenheim

22.12.2020 u 21:49

Bionic
Reading

Nogometaši Greuther Fürtha priredili su iznenađenje pobijedivši u dvoboju 2. kola njemačkog Kupa Hoffenheim 7:6 nakon izvođenja jedanaesteraca

Susret je nakon 90 minuta igre završio 2:2, a Fürth je u sudačkoj nadoknadi imao penal za pobjedu, ali je Seguin bio neprecizan.

Hoffenheim je poveo u 13. minuti golom Andreja Kramarića, no u 21. minuti je izjednačio ErnstMeyerhofer je u 47. minuti doveo goste u prednost, no samo tri minute kasnije Akpoguma je sve vratio na početak.

Kramarić je bio siguran i prilikom izvođenja jedanaesteraca, a pobjednik je razriješen tek u devetoj seriji. Kod domaćina promašili su Vogt, Bogarde i Nuhu, a za goste Bauer i Ernst.

Red Bull Leipzig je rutinski stigao do gostujuće pobjede protiv Augsburga 3:0. Strijelci za goste bili su Orban (11), Poulsen (75) i Angelino (83).

Köln je preskočio Osnabruck pogotkom Modestea u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Schalke je napokon našao neku žrtvu porazivši Ulm 3:1. 

Momčad iz Gelsenkirchena u prvenstvu nije nikoga dobila već 29 utakmica, no u Kupu im ide bolje. Pobjedu Schalkeu donijeli su Serdar (27) i Raman (51, 62), dok je gol za Ulm zabio Reichert u 82. minuti.