idealna prilika

Anderlecht u strahu od Dinama: 'Modri' još jednog europskog velikana guraju u totalni kaos?

02.10.2018 u 17:16

Bionic
Reading

Nakon razočaravajućeg remija sa Saint Truidenom te ispadanja iz belgijskog Kupa, trener Anderlechta Hein Vanhaezebrouck mora pobijediti u dvoboju s Dinamom kako bi sačuvao svoje radno mjesto...

Slavni belgijski klub dobro je otvorio sezonu i nanizao nekoliko pobjeda, no rezultati tijekom rujna bili su razočaravajući. Izgubio je Anderlecht u Europskoj ligi od Spartaka Trnave pa na sramotan način porazom 3:0 od drugoligaša Union Saint-Gilloisea ispao iz belgijskog Kupa, a u prvenstvu već zaostaje osam bodova za vodećim Bruggeom, nakon remija s igračem više protiv Saint Truidena ove nedjelje.

  • +5
Ivan Santini Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je naš Ivan Santini još uvijek vodeći strijelac belgijskog prvenstva s osam postignutih golova, u Bruxellesu vlada veliko nezadovoljstvo među navijačima, a na udaru je trener Hein Vanhaezebrouck koji bi mogao izgubiti posao i prije reprezentativne stanke ako se momčad ne trgne na travnjaku.

Baš zbog toga dvoboj protiv Dinama u četvrtak s početkom u 18:55 mogao bi imati teške posljedice za belgijskog stručnjaka kojem u Anderlechtu već traže zamjenu.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući svih šest utakmica Dinama po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

U slučaju trijumfa 'modrih' koji su na istom travnjaku već slavili 2009. godine u Europskoj ligi, Anderlecht bi bio gotovo eliminiran nakon samo dvije odigrane utakmice, a Vanhaezebroucka ne bi spasila niti potencijalno visoka odšteta zbog prijevremenog raskida ugovora.

Dakle, poput Fenerbahčea koji je u Maksimir stigao ranjen i izvan forme, Anderlecht također djeluje kao momčad kojoj bi 'modri' mogli natrljati dodatnu sol na ranu. A u tom slučaju europsko nogometno proljeće na koje u Zagrebu čekaju gotovo 50 godina bilo bi nadohvat ruke...