NOVI MARATON

Ančić teško do drugog kola Sydneyja

12.01.2009 u 13:31

Bionic
Reading

I drugu pobjedu Marija Ančića u 2009. obilježila je teška bitka i trijumfalan završetak. U prvom kolu Sydneyja Ančić je nadigrao nekad odličnog Belgijanca Xaviera Malissea rezultatom 4:6, 7:6(5), 6:3

Malisse, koji je prije šest godina igrao polufinale Wimbledona, danas je na putu povratka u teniski vrh. Ipak, taj proces teškom je mukom usporio uporni Splićanin. Iako je u prvom setu servis Belgijanca bio pod većim pritiskom, Malisse je napravio dva obrata nasuprot jednom svom izgubljenom servisu i došao do početne prednosti.

Ančić se na vrijeme probudio i bez velikih teškoća došao do prednosti od 5:2 u drugom setu. Malisse se vratio i izborio 13. igru, no Ančić je zadržao mirnoću i izborio treći set u kojemu dilema nije bilo. Mario je učvrstio početni udarac i protivniku nije dozvolio break loptu, dok je sam iskoristio dvije od tri prilike i nakon dva sata i 25 minuta igre izborio drugi krug.

Tamo ga čeka Španjolac Tommy Robredo, sedmi nositelj turnira koji je sa 6:3, 6:4 bio bolji od Austrijanca Jürgena Melzera. Ančić protiv Robreda ima upisana tri dvoboja u kojima je izborio dvije pobjede.

U slučaju novog uspjeha u četvrtini finala, vjerojatno bi ga čekao prvi nositelj Novak Đoković koji u drugom kolu igra protiv pobjednika dvoboja Mathieu – Seppi.