REVIJALNI PORAZI

Ančić na Noleta za polufinale Sydneyja

14.01.2009 u 11:29

Bionic
Reading

Mario Ančić odigrao je najbolji meč u novoj godini i s terena doslovce otpuhao izvrsnog Španjolca Robreda. Nakon 62 minute igre, na semaforu je svijetlio rezultat 6:2, 6:1, a Ančiću slijedi dvoboj s najboljim srpskim tenisačem

Ančić suparnika nije pustio ni blizu svoga servisa, a iskoristio je četiri od pet prilika za obrat Robredova servisa. Nakon treće pobjede protiv 22 igrača svijeta, slijedi mu najjači protivnik u 2009. godini.

Za polufinale će igrati protiv trećeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, koji je također bez muke prošao svoju prvu prepreku na turniru. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, Đoković je u drugom kolu slomio Francuza Mathieua sa 6:1, 6:2. Njih dvojica susretala su se tri puta, a Novak vodi s 2:1. Prva dva dvoboja igrali su na grand slam turnirima. U New Yorku je nakon pet setova slavio Đokovića, a u Wimbledonu Ančić. U Madridu prije dvije godine slavio je Đoković.

Za zagrijavanje za Australian Open, koji počinje ovoga vikenda, Marin Čilić i Ivan Ljubičić odabrali su jak revijalni turnir u Kooyongu. Nastupe u predgrađu Melbournea Hrvati su otvorili porazima, nisu osvojili ni set. Verdasco, kojemu slijedi dvoboj s Federerom, svladao je Čilića sa 6:2, 7:5, dok je Ljubičić izgubio od Čileanca Gonzaleza sa 6:4, 6:3. Format turnira dozvoljava im daljnje nastupe, pa će u dvobojima za plasman Čilić igrati protiv Baghdatisa, a Ljubičić protiv Moye.