LIGA PRVAKA

Analiza skupine A - Inter i Crottenham ipred svih

07.09.2010 u 13:01

Bionic
Reading

Liga prvaka već tradicionalno gledateljima donosi spektakularan nogomet najviše razine, a usto propisno puni i klupske blagajne te donosi najveći klupski prestiž. Dakle, tko su favoriti za prolaz skupine A te koje su to snage na koje će se pojedine ekipe oslanjati

Ako je vjerovati Arseneu Wengeru, jučer je održan ždrijeb najjačeg nogometnog natjecanja uopće. Za razliku od europskog i svjetskog prvenstva, igrači ne igraju iscrpljeni naporima iz prethodne sezone, pa je time kvaliteta igre veća. Liga prvaka već tradicionalno gledateljima donosi spektakularan nogomet najviše razine, a usto propisno puni i klupske blagajne te donosi najveći klupski prestiž.

Već su rezultati u pretkolima nagovijestili kako je ovo natjecanje u kojem nitko nije siguran, te su se i neki favoriti (Fenerbahče, Sevilla, Anderlecht) već oprostili od ovogodišnjeg natjecanja. U nastavku pokušavamo odgovoriti na pitanja o tome što možemo očekivati od grupnog dijela natjecanja, tko su favoriti za prolaz skupina te koje su to snage na koje će se pojedine ekipe oslanjati.

SKUPINA A: Inter, Werder, Tottenham, Twente
Procjena
: vrlo teška skupina.
INTER: Branitelji naslova nisu nikako imali sreće s ždrijebom te im predstoji teška borba za željeno prvo mjesto ove grupe. Njihove ambicije se protežu daleko iznad prolaska početnog dijela natjecanja, a dopiru do želje za obranom naslova, što niti jednoj ekipi još nije pošlo za rukom.

Snaga ekipe: obrambena linija na čelu s golmanom Cezarom
Slabost ekipe: kreativni dio veznog reda - ne postoji zamjena za Sneijdera
Šanse za prolaz: 85 posto

WERDER: Momčadi koja je doslovce u zadnjoj sekundi kvalifikacija uhvatila vlak za Ligu prvaka, bez Özila predstoji težak zadatak prolaska grupe. Jednostavno rečeno, kvalitetom zaostaju, te ukoliko ne iskoriste ostatak prijelaznog roka kako bi se pojačali, moglo bi im umaći i treće mjesto.

Snaga ekipe: kompaktnost, uigranost i prekidi
Slabost ekipe: odlazak Özila i kratka klupa
Šanse za prolaz: 40 posto

TOTTENHAM: Vrlo jaka ekipa kojoj nedostaje tek još poneki klasni igrač kako bi postala vrhunska momčad. Iako su tek treći nositelji u ovoj skupini, igrački su jači i od Werdera i od Twentea. Ako se ispune Radknappove želje i dođe još koje pojačanje, ambicije će im narasti i preko prolaska grupe.

Snaga ekipe
: vezna linija, naročito lijeva strana (Bale, Modrić)
Slabost ekipe: nedostatak klasnog napadača
Šanse za prolaz: 65 posto

TWENTE: Vrlo mlada, talentirana i tehnički nadarena momčad iz koje su otišli trener McLaren, veterani i nositelji igre Nkufo i Perez, a prodani su i Arnautović i Stam. Unatoč tome, momčad nije bez ambicija, pogotovo ako se uzme u obzir da su angažirali Austrijanca Janka za čak sedam milijuna eura.

Snaga ekipe: kombinatorika i napadački dvojac Bryan – Janko
Slabost ekipe: neiskustvo, naročito neiskustvo igranja na ovoj razini
Šanse za prolaz: 10 posto