REPESAŽ NIJE REALAN

Ana Zaninović zapela na prvoj suparnici

09.08.2012 u 11:17

Bionic
Reading

Nakon Lucije Zaninović, koja je u srijedu osvojila broncu, u četvrtak je u akciju krenula i njezina sestra blizanka Ana koja je zapela već na prvoj suparnici Japanki Mayi Hamado

Japanska taekwondašica Mayu Hamada je pobijedila 14-11 u prvom kolu, te sada Zaninović ostaje samo nada da će Japanka dogurati do finala čime bi otvorila malu šansu Ani da se kroz repasaž domogne barem brončane medalje. No prema ždrijebu koji sada očekuje Azijatkinju to nije realno.

U prvoj je rundi Japanka dva puta pronašla put do glave Ane Zaninović što joj je donijelo lakih šest bodova. Tako je prednost nakon uvodne dionice bila 6-2 za Hamadu što je usmjerilo nastavak meča - Zaninović je napadala, dok se Japanka odlučila više za čuvanje prednosti.

Ipak, vrlo brzo je u drugoj rundi Ana pogodila glavu Hamade, te je novim bodom došla do prednosti 7-6, a na kraju druge dionice je rezultat bio 9-8 za hrvatsku natjecateljicu.

U trećoj rundi se situacija brzo mijenjala, kao i rezultat, pa je Zaninović povela 10-8, Japanka kontrirala i povela 11-10, da bi Ana izjednačila na 11-11. Potom je japanski trener uložio žalbu na jedan udarac koji su glavni suci prihvatili, te je Japanka povela 14-11 što se na kraju pokazalo kao ključna prednost.

No, u zadnjim trenucima ogleda Zaninović je pogodila glavu Japanke što je trebalo biti izjednačenje rezultata na 14-14 i odlazak u borbu na zlatni bod, no suci su odlučili da je udarac uslijedio nakon isteka vremena, čime je Ana Zaninović upisala startni poraz u Londonu.

Spomenimo kako se Ana, za razliku od Svjetskog prvenstva gdje ima više kategorija i gdje je ona osvojila zlato do 53 kilograma, u Londonu borila u kategoriji do 57 kilograma, jer su tu samo četiri težinske kategorije.