TAE KWON-DO

Ana Zaninović osigurala medalju na SP-u

02.05.2011 u 13:38

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentativka u tae kwon dou Ana Zaninović osigurala je medalju na Svjetskom prvenstvu u Gyeongjuu u Južnoj Koreji u kategoriji do 53 kilograma

Naša se reprezentativka plasirala u polufinale s tri uvjerljive pobjede, protiv Tajvanke Shih Han Hung (12-3), Španjolke Laure Urriole (13-1) i Iranke Samaneh Sheshpari (16-5). U polufinalu ju u utorak očekuje domaća predstavnica Hye Young Lee.

U slučaju pobjede Zaninović će se u finalu boriti za zlato protiv bolje iz dvoboja Turkinje Hatice Kubre Yangin i Marokanke Lamyje Bekkali.

Petra Matijašević je u kategoriji do 67 kg zaustavljena u osmini finala. U prvoj je borbi svladala Grkinju Elisavet Mystakidou (-8-1), a potom je izgubila od Kineskinje Yunfei Guo (5-9).

Prvoga dana natjecanja Lucija Zaninović stigla je nadomak medalje u kategoriji do 49 kg. Nakon pobjeda protiv Amerikanke Deireanne Morales (4-0) i Japanke Erike Kasahare (4-1), u četvrtfinalu je našu predstavnicu zaustavila buduća pobjednica Kineskinja Jingyu Wu (1-10).

Stipe Jarloni je u kategoriji do 58 kg ostvario pobjedu i poraz. Svladao je Talijana Gabrielea Crisafullija (10-0), ali je potom izgubio od Afganistanca Mahmooda Haidarija (10-15).