TATE MATE ZA MIXTANDEM

Ana se igrala i s Marijom stigla do zlata

29.10.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Hrvatski mješoviti kuglači parovi na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj bili su doista odlični. Zagrepčanka Ana Bacan i Osječanin Mario Mušanić osvojili su u disciplini mix tandem zlatnu, a Porečanka Marijana Liović i Osječanin Matko Bulka brončanu medalju. I ne samo to!

I ne samo to! U prvom kolu Zagrepčanka Ines Maričić i Zadranin Mario Baljak, koji su u drugom kolu ispali od Marijane Liović i Matka Bulke, postigli su svjetski rekord srušivši 181 čunj!

'Uoči natjecanja treneri su nam govorili kako smo tehnički najspremniji parovi, no voljom ždrijeba dva naša para nisu se mogla sresti u finalu', ističe Ana Bacan i njezine reprezentativne suigračice Ines Maričić i Marijana Liović.
Kako su naposljetku Ana Bacan i Mario Mušanić stigli do zlata?

'Ja sam se samo igrala', nasmije se Ana Bacan.

A Mario Mušanić otpočetka je bio načisto da valja loviti zlato. Kako su Ines Maričić i Mario Baljak postigli svjetski rekord?

'Prvi put smo zajedno nastupili u mixu. Rekli smo si: dat ćemo sve od sebe, pa što bude, bude', otkriva razmišljanja uoči nastupa Ines Maričić, diplomirana ekonomistica, koja, poput reprezentativne suigračice Marijane Liović, također traži posao.


'U Poljskoj je hrvatsko kuglanje doista doživjelo zvjezdane trenutke. O tome dovoljno govori već i puki podatak da su mjesto među 16 najboljih na svijetu izborile Snježana Kramar, Ines Hasić, Ana Bacan, Marijana Liović i Ines Maričić. Usput, Ines Hasić, članica Zagreb-Zabokyja, u prednatjecanju je bila odlična srušivši 617 čunjeva', oduševljen je Boris Mezak, glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza.