PRVI LAUF NA SLJEMENU

Ana 12. i nezadovoljna vožnjom, Nika 23.

03.01.2010 u 10:42

Bionic
Reading

Austrijanka Kathrin Zettel najbrže je odvezla prvu vožnju slaloma na Sljemenu. Ana Jelušić na cilj je stigla 12. sa zaostatkom od sekundu i 37 stotinki za vodećom, dok je Nika Fleiss zaostala za prvom skijašicom dvije sekunde i 54 stotinke

Šesto izdanje Snježne kraljice na Sljemenu i ove je godine okupilo sve najbolje što nudi svjetsko skijanje. U nedjelju su se niz padine Medvednice spuštale skijašice, a nakon prve vožnje na prvom je mjestu Austrijanka Kathrin Zettel, koja je praktički bez greške prošla stazu. Sa samo tri stotinke iza nje je još jedna Austrijanka, Marlies Schild, dok će kao trećeplasirana u drugu vožnju krenuti Njemica Maria Riesch.

Hrvatske skijašice su solidno odvezle prvu vožnju. Ana Jelušić je 12. sa zaostatkom od sekundu i 37 stotinki, dok je Nika Fleiss 23. sa zaostakom od dvije sekunde i 54 stotinke.

'Nisam zadovoljna nastupom, imala sam par većih grešaka jer sam išla previše agresivno. U drugoj vožnji ću pokušati prilagoditi pristup, a cilj je standardan, ući među sedam. Zaostaci nisu preveliki, tako da to nije previše', kazala je nakon prve vožnje Ana Jelušić.

Nika Fleiss nije bila nezadovoljna svojom izvedbom.

'Mogu biti zadovoljna početkom, no na sredini sam ispala iz ritma, da bih u posljednjem dijelu previše oprezno skijala.'

Vodeća Zettel je s razlogom sijala zadovoljstvom nakon prve vožnje.

'Zadovoljna sam prvom vožnjom, pogotovo jer sam se ozlijedila prije tjedan dana. Nisam znala što očekivati, a sve je odlično ispalo. Znam da me čeka borba sa Schild, koja odlično vozi. Meni bi pobjedničko postolje bilo zadovoljavajući rezultat.'

Preostale tri hrvatske skijašice, koje su imale visoke startne brojeve, Matea Ferk, Sofija Novoselić i Tea Palić nisu uspjele ući među prvih 30 i izboriti drugu vožnju. Matea Ferk i Tea Palić nisu završile utrku, a Sofija Novoselić bila je 55. sa zaostatkom od 5 sekundi i 37 stotinki.

Drugu vožnju nije uspjela izboriti niti Šveđanka Anja Paerson, koja, uz Janicu Kostelić, spada među najbolje skijašica svih vremena. Paerson je bila tek 36. u prvoj vožnji.

Druga vožnja na rasporedu je u 12,30 sati.