20. OBLJETNICA

Amerikanci ponosni na Barcelonu i finale s Hrvatskom

15.02.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Prijateljsku će utakmicu sa španjolskom reprezentacijom, kojom će obilježiti 20 godina od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni, košarkaši SAD-a odigrati 24. srpnja u Barceloni

Utakmica će se igrati u Palauu Sant Jordi s početkom u 21.30, saznaje ekskluzivno Yahoo! Sports koji utakmicu najavljuje kao preludij očekivanom finalu Olimpijskih igara u Londonu između dviju nedodirljivih nacionalnih košarkaških momčadi.

Amerikance će predvoditi najveće košarkaške zvijezde današnjice Kobe Bryant i LeBron James, dok će s druge strane stajati sjajna španjolska momčad također puna NBA zvijezda poput Rickyja Rubija, Marca i Paua Gasola, Sergea Ibake i Josea Calderona.

Košarkaški savez SAD-a (USA Basketball) utakmicom će obilježiti 20. obljetnicu osvajanja zlatne olimpijske medalje u Barceloni, gdje je legendarni prvi Dream Team u finalu pobijedio Hrvatsku predvođenu Draženom Petrovićem 117:85. Današnja hrvatska reprezentacija, sasvim logično, nije interesantna Amerikancima.

Yahoo! Sports piše da će USA Basketball u Barcelonu na sedmodnevno druženje pozvati svih 12 članova originalnog Dream Teama koji su na istom mjestu odigrali glasoviti olimpijski turnir. Isti je prvi put u povijesti ugostio profesionalce iz NBA lige.

U Kataloniji će Amerikanci provesti završnu fazu priprema za olimpijski turnir u Londonu, koji počinje 29. srpnja. U njezinu će sklopu također u Barceloni odigrati prijateljski dvoboj s Argentincima, još jednim kandidatima za medalju, 22. srpnja.

Trener Mike Krzyzewski svoje će igrače za pohod na novo olimpijsko zlato početi pripremati početkom srpnja u Las Vegasu i Washingtonu. Plan priprema svi će kandidati, među kojima su sve najveće aktualne zvijezde NBA lige, dobiti tijekom All-Star vikenda u Orlandu za desetak dana.

Dream Team će u Londonu braniti olimpijsko zlato iz Pekinga prije četiri godine. Tada su predvođeni Kobeom Bryantom u spektakularnom finalu pobijedili Španjolce 118:107.