DAVIS CUP 2009.

Amerikance dočekujemo u Poreču na zemlji

31.03.2009 u 16:54

Bionic
Reading

Veliki teniski meč protiv Amerikanaca naša Davis cup reprezentacija igrat će na zemljanoj podlozi u Poreču. Riječ je o četvrtfinalu tog prestižnog natjecanja, a susret je na rasporedu od 10. do 12. srpnja. Pobjednik će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Češke i Argentine

Četvrtfinalni susret Svjetske skupine Davis cupa između Hrvatske i SAD-a bit će od 10. do 12. srpnja odigran u Poreču, odlučio je u utorak Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza. Ponuda Poreča za organizaciju tog susreta (1,8 milijuna kuna) ocijenjena je kao najkvalitetnija i za HTS najprihvatljivija. Porečani su se k tome već dokazali u pripremi susreta 1. kola Davis cupa koje je početkom ožujka Hrvatska igrala protiv Čilea i u najvećoj su mjeri prepoznali vrijednost brenda koji imaju Davis cup reprezentacija i Hrvatski teniski savez.

Organizacija ovog susreta, u kojem će se sastati dvije iznimno kvalitetne momčadi, bit će ujedno sjajna prilika ne samo za tenisku publiku, nego i za promociju regije i porečke turističke ponude.

Među kandidatima za organizaciju bili su i Zagreb i Split. Ocijenjeno je da Zagreb u ovom terminu nije najbolje mjesto za održavanje susreta, a ponuda Splita nije bila takva da bi jamčila o posebno velikom interesu za organizaciju. Susret Hrvatske i SAD-a igrat će se u dvorani Žatika na zemljanoj podlozi, a pobjednik će u polufinalu na boljeg iz okršaja Češke i Argentine.