MLADA NADA

Američki košarkaški skauti pronašli novu zvijezdu – Jordanova nećaka!

14.06.2012 u 14:28

Bionic
Reading

Justin Jordan, 17-godišnji nećak Michaela Jordana, bio je dosad dobro skrivena obiteljska tajna. Više nije. Otkrili su ga na ScoutsFocus.comu. I otkrili su da je dobar

Riječ je o mladiću visokom 190 centimetara koji igra za momčad Davidson Day Schoola iz Sjeverne Karoline. Sin je Larryja Jordana, starijeg brata najvećeg košarkaša u povijesti igre.

U tri dosad odigrane sezone za svoju momčad Justin niti jednom nije počeo kao starter. Nije mu to pošlo za rukom čak niti prošle sezone kada je igrao svoju juniorsku (3. godina) sezonu. No, priloženi videouradak jasno pokazuje da se prilično isticao i kao šesti igrač momčadi čiju su udarnu petorku redom činili učenici četvrte godine. To znači da će svoj košarkaški razvoj mladi Jordan u dolazećoj sezoni nastaviti kao starter i prvo ime srednjoškolske momčadi koja je prošlu sezonu završila kao prvak Sjeverne Karoline.

Ima još jedna vrlo zanimljiva informacija glede najnovijega košarkaškog prospekta iz obitelji: individualno s tinejdžerom radi Tyrone Muggsy Bogues, nekadašanja 160-centimetara visoka NBA zvijezda ondašnjih Charlotte Hornetsa.

'Možda ćete me smatrati ludim što ovo govorim, ali Justin me u svojoj igri nevjerojatno podsjeća na Michaela Jordana. Način na koji se kreće, kretanjem pri tranziciji, načinom na koji barata loptom, kao i svojim urođenim atleticizmom. Bit će on, naravno, igrač s vlastitim stilom, ali u ovom me trenutku jednostavno neodoljivo podsjeća na svog ujaka', kazao je Bogues, inače Jordanov igrački suvremenik.

Priloženi Justinovi potezi otkrivaju izvanrednu brzinu, pregled igre i sposobnost asistiranja, odličan ulaz, precizan i lijep skok-šut... Doista impresivno.