DVIJE AKCIJE U TOP 10

Američki komentatori oduševljeni Šarićem; Nowitzki mu dao velik kompliment!

20.03.2017 u 14:36

Bionic
Reading

Na utakmici protiv Boston Celticsa hrvatski košarkaš Dario Šarić bio je najbolji igrač Philadelphia 76ersa u pobjedi 105:99. Dva njegova poteza, uključujući asistenciju u stilu njegova igračkog uzora Magica Johnsona, našla su svoje mjesto među 10 najboljih akcija toga dana

Za 32 minute provedene u igri 208 cm visoki Dario Šarić ostvario je učinak od 23 koša, šest skokova, četiri asistencije i dvije osvojene lopte.

'Jako sam sretan što smo pobijedili Boston Celticse. Jako mi je stalo da ih dobijemo jer smo u tri prethodne utakmice bili tako blizu i nismo uspjeli iako smo dali 100%. Eto, napokon smo ih dobili', kazao je 22-godišnji Šarić nakon utakmice u kojoj je još jednom pokazao svu raskoš svog talenta i zapravo je potvrdio kako je u ovom trenutku najbolji novak (rookie) u NBA-u.

Velik kompliment dan prije dao mu je i najbolji europski košarkašu NBA-u svih vremena Dirk Nowitzki koji je između ostalog rekao kako 'Dario Šarić igra puno bolje u svojoj prvoj sezoni nego što je on igrao kada je stigao u Dallas'. Kada to kaže igrač koji je nedavno prebacio granicu od 30.000 koševa, onda je to nešto više od komplimenta.

Na utakmici protiv Bostona Šarić je ostvario dva atraktivna dodavanja bez gledanja (no look) koja su se ubrzo proširila društvenim mrežama. Jedno od njih, za centra Holmesa koji je zakucao, izabrana je za četvrtu najbolju akciju večeri.

'Opet Šarić! Prelijepo, asistencija bez gledanja… Sixersi su se vratili iz minusa protiv Bostona zahvaljujući kvalitetnim potezima poput ovog', kazao je komentator službenog kanala NBA.

Tako Šarić, iako se tome vjerojatno nije nadao, u NBA-u uživa status zvijezde već u prvoj sezoni. To što kao novak zbog tzv. nepisanog pravila mora na leđima nositi ružičasti ruksak s natpisom Barbie ne brine ga previše. Uživa u svakoj utakmici kao u danima kada je Cibonu vodio do senzacionalne titule prvaka lige ABA. Kada ima loptu u rukama, tada je, kao i njegov igrački uzor Magic Johnson, najopasniji. Srećom trener Sixersa Brett Brown to je na vrijeme shvatio za razliku od nekih prethodnih trenera u Europi koji su Šarića uporno gurali na poziciju krilnog-centra s minimalnim prostorom za kreaciju.

Nakon 69 odigranih utakmica Šarić je na prosjeku od 12,5 koševa i 6,3 skoka za 26,1 minutu na parketu, a šut za tricu mu je trenutačno 32,3%. U zadnjih 10 utakmica šarić u prosjeku igra 32,3 minute u bilježi 19,5 koševa, 7,3 skoka i 4,3 asistencije u prosjeku čime je dokazao kako je 'spreman za velike stvari.' To je svakako odlična vijest i za hrvatskog izbornika Acu Petrovića jer će dobiti za Eurobasket još boljeg i sigurnijeg Šarića…