STARTNI PORAZ MINUS 28

Ameri s pola snage dobili impresionirane Hrvate

28.08.2010 u 19:50

Bionic
Reading

Nakon 16 sušnih godina Hrvatska je ponovno na Svjetskom košarkaškom prvenstvu, a na startu natjecanja suparnik joj je bila mlada, ali izuzetno dobra reprezentacija SAD-a. Amerikanci su nas pretrčali, zabijali iz svih mogućih pozicija i minus 28 još i dobro izgleda

Cinici bi rekli da Hrvatska punih 16 godina nije izgubila na Svjetskom košarkaškom prvenstvu, no činjenica je da u tom vremenu nismo ni sudjelovali na najvećim smotrama. Nakon bronce u Kanadi prije spomenutih 16 godina, Hrvatska je u Turskoj na početku novog puta ozdravljenja svoje košarke. Na startu natjecanja čekali su nas Amerikanci, mladi, brzi i sportski drski NBA-evci, i bez obzira na optimizam koji vlada u reprezentaciji, vjerojatno nema nikog iole objektivnijeg tko se nadao nečemu boljem od uvjerljivog, ali ne i previsokog poraza.

Hrvatski igrači bili su impresionirani Amerikancima, dobro su se držali u prvoj četvrtini, no u drugoj se dogodio raspad sustava i nakon samo šest postignutih koševa u 10 minuta bilo je samo pitanje može li konačni poraz biti niži od 30 razlike. Na kraju, u laganom ritmu i bez opterećenja, u posljednjoj četvrtini Hrvatska je smanjila s 30 i nešto na 'samo' minus 28 i za 'kockaste' zapravo tek sad započinje Svjetsko prvenstvo.

U nedjelju je na rasporedu utakmica s Iranom, zatim u ponedjeljak sa Slovenijom i te dvije utakmice dati će nam odgovor koliko zaista vrijedimo. Nadajmo se da se u predstojećim susretima neće ponoviti očajan šuterski dan, pogotovo s linije slobodnih bacanja, jer će u tom slučaju uspjeh biti teško ostvariv.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Bojan Bogdanović sa 17 i Marko Popović sa 16 koševa, dok su Amerikance predvodili Eric Gordon sa 16 i Kevin Durant sa 14 poena.