Buljan na kaljenju

Ambiciozni španjolski prvoligaš doveo još jednog Hrvata; donedavno je sanjao igrati za Zadar u punom Višnjiku, ali sve se promijenilo

12.08.2022 u 10:13

Bionic
Reading

Poznati španjolski košarkaški prvoligaš Joventut iz Badalone u svoje redove doveo je još jednog Hrvata

Nakon što je 19-godišnji Tomislav Buljan ostavio sjajan dojam na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina, gdje je bio na prosjeku od 15,7 koševa i 9.9 skokova po utakmici, u svoje redove doveo ga je Joventut iz Badalone. Tako je Buljan preselio iz hrvatskog doprvaka Zadra u predgrađe Barcelone…

No, kako su odlučili u klubu 206 cm visoki Buljan, koji igra na poziciji krilnog centra, ove će sezone igrati na posudbi u drugoligašu Pratu.

'Buljan je jedan od najtalentiranijih igrača u Hrvatskoj, a Joventut će ovim potezom nastaviti pratiti njegov razvoj u Pratu', priopćili su iz Joventuta.

Nema sumnje kako će Buljanu, koji u Zadru nije dobio pravu priliku, jedan od mentora u Joventut biti i 35-godišnji Ante Tomić koji godinama kotira kao jedan od najboljih europskih centara.

Buljan je imao veliku želju igrati za Zadar u punom Višnjiku, ali do dogovora ipak nije došlo nakon što je momčad preuzeo novi trener Danijel Jusup, iskusni 60-godišnji strateg.

Ubrzo nakon što se nije dogovorio sa Zadrom stigla je ponuda iz Španjolske koja se ne odbija.