sjajan vozač

Alonso pobijedio na legendarnoj utrci i na tome nema namjere stati

29.01.2019 u 17:15

Bionic
Reading

Nakon trijumfa na utrci izdržljivosti '24 sata Le Mansa' prošle godine, Fernando Alonso ovu je započeo impresivnom pobjedom u jednako vremenski dugačkom spektaklu u američkoj Daytoni, potvrdivši da još uvijek nije zreo za mirovinu...

Iskusni 37-godišnji dvostruki prvak Formule 1 po mnogima je uz Lewisa Hamiltona i dalje najkompletniji vozač današnjice, no što zbog svoje naravi, što zbog manjka sreće nije više od desetljeća okusio slast osvajanja titule u elitnom automobilističkom natjecanju iz kojeg je otišao na kraju prošle sezone.

  • +3
Fernando Alonso Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kad ne može pobjeđivati u Formuli 1, Fernando Alonso to radi izvan nje. S Toyotom grabi prema tituli u FIA WEC utrkama izdržljivosti, a pobijedio je sa svojom posadom i u Le Mansu prošle godine, dok je i ovu započeo impresivnim trijumfom.

Alonso je ovog vikenda briljirao za volanom automobila Konica Minolta Cadillac Dpi te je zajedno s kolegama Kobayashijem, Taylorom i Van der Zanedom došao do trijumfa nakon prekida zbog jake kiše.

Time je postao treći F1 prvak koji je trijumfirao u Daytoni, nakon Phila Hilla i Marija Andrettija, a sljedeći cilj mu je napad na 500 milja Indianapolisa, gdje je već pokušao trijumfirati prije dvije godine, no tada ga je zaustavila eksplozija motora.

'Što god bila sljedeća avantura, neću u nju ulaziti ako nisam konkuretan i nemam opciju pobijediti,' zagonetno je najavio Fernando Alonso kojeg se čak povezuje i s ulaskom u svijet relija, uključujući i Dakarski reli.

U svakom slučaju, Formula 1 je izgubila velikog vozača koji najčešće nije imao kvalitetan bolid na raspolaganju...